Snijd de ui in stukjes en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Schil en raps vervolgens de gember.
Was de koriander en hak deze fijn.
Verhit een scheutje olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
Voeg na ongeveer een minuutje de tomatenblokjes toe en roerbak deze even mee.
Doe nu de kurkuma, komijn, kardemom, koriander en cayennepeper bij het geheel.
Voeg vervolgens de rode linzen toe samen met het groentenbouillonblokje en 1 liter water. Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
Ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de spinazie toe en laat deze slinken.
Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Serveer de Indiase dahl met basmatirijst en eventueel naanbrood en raita (Indiase yoghurtdip met komkommer).Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey