Naanbrood is het belangrijkste bijgerecht in de Indiase keuken. Daarom mag het eigenlijk niet ontbreken bij bijvoorbeeld een heerlijke Indiase curry zoals de Indiase dahl of kip korma. Naan wordt meestal van tarwemeel gemaakt, maar ja, dat mag Sophie natuurlijk niet. Daarom heb ik deze gluten- en lactosevrije variant voor haar gemaakt. Onze kleine meid heeft er van gesmuld. Ze vond het zelfs zo lekker dat vandaag een overgebleven naanbroodje mee moest in haar broodtrommel naar school.
De variaties op naanbrood zijn eindeloos. In onze versie heb ik knoflook en verse koriander gebruikt, maar je kunt dit natuurlijk ook weglaten zodat je naturel naanbrood hebt. Is naanbrood moeilijk om te maken? Nee, juist niet. Met een paar ingrediënten tover je in een handomdraai deze heerlijke Indiase broodjes op tafel. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder voor het recept!
Naanbrood met knoflook en koriander
Ingrediënten
- 400 gram Schär mix B
- 150 gram lactosevrije volle yoghurt AH
- 1 zakje gedroogde gist 7 gram
- 120 ml lauwwarm water
- 1 theelepel suiker
- 50 gram lactosevrije roomboter
- 8 takjes koriander
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 2 eetlepels olijfolie +wat extra om te bestrijken
- snufje zout
Instructies
- Doe het water met de gist en een theelepel suiker in een kommetje en roer even goed door. Zet even aan de kant.
- Hak de koriander fijn.
- Doe intussen de glutenvrije bloem samen met de yoghurt, boter, olijfolie en een snufje zout in de kom van de keukenmachine.
- Pel de knoflook, knijp deze uit met de knoflookpers en doe deze bij het geheel.
- Voeg als laatste het gistmengsel toe.
- Kneed het deeg met de kneedhaak totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
- Vervolgens kneed je het deeg met de hand nog even goed door.
- Dek de kom af met een doek en laat een uur rusten op een warme plaats.
- Vorm van het deeg 5 tot 6 balletjes en rol deze uit.
- Zet een grillpan of koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden.
- Bestrijk de naanbroodjes aan weerskanten met wat olijfolie en bak de broodjes in ongeveer 3 minuten per kant gaar en goudbruin.
- Keer de broodjes regelmatig om zodat beide kanten egaal bruin worden en niet verbranden.
Notities
Ben je na het lezen van dit recept wellicht op zoek naar meer Indiase gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten.
Erg lekker! Niet gemaakt net schar mix maar zelf wat gekend (rijstmeel, xanthaangom, sorghummeel). Even snel aangebakken in de pan en vervolgens alles 10 minuten in de oven afgebakken, was wat minder werk.
Echt heerlijk, ik moet me inhouden niet alles op te eten, het is voor vanavond bedoeld 😅.