Naanbrood met knoflook en koriander

Naanbrood is het belangrijkste bijgerecht in de Indiase keuken. Daarom mag het eigenlijk niet ontbreken bij bijvoorbeeld een heerlijke Indiase curry zoals de Indiase dahl of kip korma. Naan wordt meestal van tarwemeel gemaakt, maar ja, dat mag Sophie natuurlijk niet. Daarom heb ik deze gluten- en lactosevrije variant voor haar gemaakt. Onze kleine meid heeft er van gesmuld. Ze vond het zelfs zo lekker dat vandaag een overgebleven naanbroodje mee moest in haar broodtrommel naar school.

De variaties op naanbrood zijn eindeloos. In onze versie heb ik knoflook en verse koriander gebruikt, maar je kunt dit natuurlijk ook weglaten zodat je naturel naanbrood hebt. Is naanbrood moeilijk om te maken? Nee, juist niet. Met een paar ingrediënten tover je in een handomdraai deze heerlijke Indiase broodjes op tafel. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder voor het recept!

 



Naanbrood met knoflook en koriander

Hoe maak je vrij eenvoudig je eigen glutenvrije naanbrood? Je leest het hier. 

Gang Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 30 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram Schär mix B
  • 150 gram lactosevrije volle yoghurt AH
  • 1 zakje gedroogde gist 7 gram
  • 120 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gram lactosevrije roomboter
  • 8 takjes koriander
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie +wat extra om te bestrijken
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  1. Doe het water met de gist en een theelepel suiker in een kommetje en roer even goed door. Zet even aan de kant.

  2. Hak de koriander fijn.

  3. Doe intussen de glutenvrije bloem samen met de yoghurt, boter, olijfolie en een snufje zout in de kom van de keukenmachine.

  4. Pel de knoflook, knijp deze uit met de knoflookpers en doe deze bij het geheel.

  5. Voeg als laatste het gistmengsel toe.

  6. Kneed het deeg met de kneedhaak totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen. 

  7. Vervolgens kneed je het deeg met de hand nog even goed door.

  8. Dek de kom af met een doek en laat een uur rusten op een warme plaats.

  9. Vorm van het deeg 5 tot 6 balletjes en rol deze uit.

  10. Zet een grillpan of koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden.

  11. Bestrijk de naanbroodjes aan weerskanten met wat olijfolie en bak de broodjes in ongeveer 3 minuten per kant gaar en goudbruin. 

  12. Keer de broodjes regelmatig om zodat beide kanten egaal bruin worden en niet verbranden.

Notities

Naanbrood is natuurlijk erg lekker met een Indiase curry, maar ze zijn bijvoorbeeld ook erg lekker om in de raita (Indiase yoghurtdip met komkommer) te dopen. 

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je na het lezen van dit recept wellicht op zoek naar meer Indiase gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten.



5 thoughts on “Naanbrood met knoflook en koriander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code