Ook deze kip korma is weer een van de wereldgerechten, maar dan gewoon glutenvrij en zonder pakjes en zakjes. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel op tafel. Lekker met witte basmatirijst en home made naanbrood met raita.
Afgelopen week heb ik deze kip korma voor het eerst voor mijn gezin gemaakt en gelukkig viel deze Indiase curry erg in de smaak. Ondanks dat het best wel een spicy gerecht is, heeft kleine Sophie ook zitten smullen. Top!
Voor deze kip korma kun je natuurlijk kant-en-klare korma curry pasta gebruiken, maar zelf maken is zoveel lekkerder en niet eens zo heel moeilijk. Al trek gekregen in dit heerlijke glutenvrije gerecht? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Kip korma
Ingrediënten
- De currypasta
- 2 eetlepels komijnzaad
- 1 theelepel gemalen koriander
- 10 gram verse koriander
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 4 teentjes
- 2 cm gember
- 1,5 eetlepel garam masala
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 kleine ui
- 2 rode pepers
- 3 eetlepels kokosrasp
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 3 eetlepels olijfolie
- ...................................................................................
- De curry:
- 700 gram kippendijenfilet of kipfilet
- 1 rode peper
- 2 rode uien
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels koksosraps
- 1 rode punt paprika
- 0,5 groene paprika
- 0,5 gele paprika
- 150 gram sperziebonen
- zout en peper
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Rooster de komijnzaadjes in een koekenpan zonder olie of boter gedurende zo'n 2 minuten totdat ze heerlijk gaan geuren.
- Snipper de ui en schil de gember. Snijd de knoflook en rode pepers in stukjes. Je kunt de zaadlijsten van de rode pepers laten zitten, maar als je van niet zo pittig houdt, dan kun je deze ook verwijderen.
- Doe de geroosterde komijnzaadjes, ui, rode peper, knoflook, gember, korianderblaadjes, kokosrasp, amandelschaafsel, tomatenpuree, garam masala en gemalen koriander in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer samen met 3 eetlepels olijfolie en hak dit fijn tot een samenhangende pasta.
- Snijd de kippendijenfilet of kipfilet in stukken en kruid met een beetje peper en zout.
- Snijd de rode uien in blokjes en hak de rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de sperzieboontjes in kleine stukjes en de paprika's in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en schroei de kip rondom dicht.
- Voeg nu de uien en de rode peper toe en bak deze zo'n 5 minuten mee.
- Doe nu de sperziebonen en paprika's in de pan en wok deze zo'n 3 minuten mee.
- Voeg nu de currypasta toe en wok dit zo'n 5 minuten mee.
- Schenk als laatste de kokosmelk in de wok samen met de kokosrasp en breng op smaak met wat peper en zout. Laat de kip korma nog zo'n 15 minuten doorpruttelen.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije wereldgerechten zoals deze heerlijke kip korma? Kijk dan ook eens op onze pagina met, hoe kan het ook anders, glutenvrije wereldgerechten. Hier vind je bijvoorbeeld ook de Zuid-Afrikaanse bobotie, de Thaise kip siam en de Griekse kofta.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?
Elke zondag verschijnt ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze ook voortaan in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.