Kip korma, een heerlijke pittige Indiase curry

Afgelopen week heb ik deze kip korma voor mijn gezin gemaakt en ze vonden deze Indiase curry erg lekker. Ondanks dat het best wel een spicy gerecht is, heeft kleine Sophie ook zitten smullen.

Je kunt natuurlijk kant-en-klare korma curry pasta gebruiken, maar zelf maken is zoveel lekkerder en niet eens zo heel moeilijk.

 



Print recept

Kip korma

Een heerlijke pittige Indiase curry. Lekker met basmati rijst of naanbrood en ook nog een gluten- en lactosevrij.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 50 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • De currypasta
  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 10 gram verse koriander
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 4 teentjes
  • 2 cm gember
  • 1,5 eetlepel garam masala
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kleine ui
  • 2 rode pepers
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ...................................................................................
  • De curry:
  • 700 gram kippendijenfilet of kipfilet
  • 1 rode peper
  • 2 rode uien
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels koksosraps
  • 1 rode punt paprika
  • 0,5 groene paprika
  • 0,5 gele paprika
  • 150 gram sperziebonen
  • zout en peper
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Rooster de komijnzaadjes in een koekenpan zonder olie of boter gedurende zo'n 2 minuten totdat ze heerlijk gaan geuren.

  2. Snipper de ui en schil de gember. Snijd de knoflook en rode pepers in stukjes. Je kunt de zaadlijsten van de rode pepers laten zitten, maar als je van niet zo pittig houdt, dan kun je deze ook verwijderen.

  3. Doe de geroosterde komijnzaadjes, ui, rode peper, knoflook, gember, korianderblaadjes, kokosrasp, amandelschaafsel, tomatenpuree, garam masala en gemalen koriander in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer samen met 3 eetlepels olijfolie en hak dit fijn tot een samenhangende pasta.

  4. Snijd de kippendijenfilet of kipfilet in stukken en kruid met een beetje peper en zout.

  5. Snijd de rode uien in blokjes en hak de rode peper zo fijn mogelijk.

  6. Snijd de sperzieboontjes in kleine stukjes en de paprika's in blokjes.

  7. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en schroei de kip rondom dicht.

  8. Voeg nu de uien en de rode peper toe en bak deze zo'n 5 minuten mee.

  9. Doe nu de sperziebonen en paprika's in de pan en wok deze zo'n 3 minuten mee.

  10. Voeg nu de currypasta toe en wok dit zo'n 5 minuten mee.

  11. Schenk als laatste de kokosmelk in de wok samen met de kokosrasp en breng op smaak met wat peper en zout. Laat de kip korma nog zo'n 15 minuten doorpruttelen.

Notities

Heerlijk met basmati rijst of naanbrood. Het recept voor glutenvrij naanbrood volgt zo snel mogelijk!

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

 

1 thought on “Kip korma, een heerlijke pittige Indiase curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code