Hollandse krieltjes schotel met kip

Deze heerlijke Hollandse krieltjes schotel met kip zit boordevol lekkere en gezonde, en, je raadt het waarschijnlijk al, Hollandse groente en malse kipfilet. Makkelijk om te maken en binnen 40 minuten klaar, waarvan 15 minuten oventijd.

Elke ochtend weer dezelfde vraag, wat eten wij vandaag? Een vraag die ik regelmatig aan Sophie en Patrick stel en waarschijnlijk jullie ook regelmatig aan jullie gezin. Bij ons thuis is meestal het antwoord van Sophie: “Iets van pasta of pizza?” “Oh nee, doe toch maar kip of nee, patat of….” Bij Patrick krijg ik meestal als antwoord: “Kip! En anders iets uit de oven”. Die laatste twee heb ik dit keer maar gecombineerd samen met nog wat restjes Hollandse groenten welke nog in de koelkast lagen en voila! Een heerlijke ovenschotel met krieltjes, kip, broccoli, bloemkool, winterpeen en sperziebonen in een heerlijk romige kerriesaus.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de crème fraîche door lactosevrije crème fraîche van Arla of MinusL. Wil je deze heerlijke Hollandse krieltjes schotel met kip uit de oven ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



Hollandse krieltjes schotel met kip

Een heerlijke ovenschotel boordevol Hollandse groente, krieltjes en kip. Makkelijk om te maken en lekker snel klaar.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands
Keyword Bloemkool, broccoli, glutenfree, glutenvrij, kip, krieltjes, ovenschotel, sperziebonen, winterpeen, zonder gluten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram mini krieltjes
  • 600 gram kipfilet
  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram broccoli
  • 1 winterpeen
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 400 gram crème fraîche of lactosevrije crème fraîche
  • eetlepel kipkruiden
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm en de winterpeen in blokjes.

  3. Vervolgens snijd je de bloemkool en broccoli in kleine roosjes.

  4. Kook de sperziebonen, winterpeen, broccoli en bloemkool 5 minuten voor met wat zout.

  5. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  6. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met de kipkruiden. Meng even goed door.

  7. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook.

  8. Schep de kip erbij en bak rondom even aan. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn.

  9. Voeg nu de groenten en krieltjes toe en roerbak even mee.

  10. Doe nu de crème fraîche bij het geheel samen met de bieslook, peterselie, kerriepoeder en wat peper en zout naar smaak. Ik gebruik altijd zwarte peper uit de molen.

  11. Schep de groenten, kip en krieltjes in een grote ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.

  12. Zet de Hollandse ovenschotel met kip in het midden van de oven en laat in zo'n 15 minuten goudbruin en verder gaar worden.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze glutenvrije Hollandse krieltjes schotel met kip? Je vind ze allemaal op onze pagina met klaar in 45 minuten recepten of op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

1 thought on “Hollandse krieltjes schotel met kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code