Rode kool stamppot met appel en spekjes

De dagen worden weer korter, het wordt weer natter en kouder en de klok staat weer op de wintertijd. Hoogste tijd dus voor…. Paarse stamppot! Huh?! Paarse stamppot hoor ik je nu denken. Ja, inderdaad paarse stamppot. Namelijk deze heerlijke smeuïge rode kool stamppot met appel, rookspekjes, ui en kruidenroomkaas. Je raad het natuurlijk al, deze wordt door de rode kool paars.

Deze rode kool stamppot is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens erg makkelijk om te maken en kids proof. Door de paarse kleur natuurlijk, maar ook doordat je de wat uitgesproken smaak van de rode kool minder proeft door de appel, kruidenkaas en spekjes. Lekker met slavinken of een houthakkersburger erbij en je hebt een heerlijke doordeweekse glutenvrije maaltijd.

De slavinken koop ik tegenwoordig bij de Vomar. Deze zijn glutenvrij. Voorheen kocht ik ze bij Albert Heijn, maar deze zijn sinds een tijdje niet glutenvrij meer. Zo ook de rundervinken. De houthakkersburgers koop ik bij de Plus. Hun variant houthakkersburgers zijn ook glutenvrij.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de Paturain door kruidenroomkaas van bijvoorbeeld MinusL.

Wil je deze rode kool stamppot met appel en spekjes, aka paarse stamppot, ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.



Rode koolstamppot met appel en spekjes

Een heerlijke rode koolstamppot met appel en spekjes. Makkelijk om te maken en snel klaar. Lekker met een slavink of houthakkersburger.

Gang Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken Glutenvrij, Hollands
Keyword aardappel, appel, glutenvrij, kidsproof, makkelijk recept, rode kool, rookspek, stamppot
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 1 grote ui
  • 2 grote appels
  • 250 gram rookspekjes
  • 165 gram Paturain knoflook en fijne kruiden
  • 15 gram margarine
  • vloeibare margarine
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de rode kool in repen van ongeveer 0,5 cm dik.

  2. Kook de rode kool met wat zout in 20 minuten gaar.

  3. Schil intussen de aardappels en snijd ze in 4 stukken.

  4. Kook de aardappels met zout in ongeveer 15 minuten gaar.

  5. Snipper de ui en schil de appels. Snijd de appels vervolgens in blokjes.

  6. Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan en fruit hierin de ui.

  7. Voeg de rookspekjes toe en bak even mee.

  8. Als laatste voeg je de appelblokjes toe en bak ook deze even mee.

  9. Stamp de aardappels fijn samen met de Paturain en 15 gram margarine.

  10. Giet de rode kool af en meng deze samen met de rookspekjes, ui en appel door de aardappelpuree.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer gerechten zoals deze stamppot met rode kool en appel? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije stamppotten.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

1 thought on “Rode kool stamppot met appel en spekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code