Glutenvrije pitabroodjes, makkelijk en super lekker!

Glutenvrije pitabroodjes heb ik natuurlijk al eens eerder gemaakt, maar soms is het leuk om je eigen recept eens onder de loep te nemen en kijken of er wellicht nog een andere manier is om iets te maken. En die is er natuurlijk vaak ook. Daarom nog een recept voor gluten- en lactosevrije pitabroodjes, maar op een andere manier gemaakt.
In deze versie worden de glutenvrije pitabroodjes een stukje boller en luchtiger, wat wij fijner vinden.
Net even iets meer brood. Qua smaak?! Allebei zijn ze super lekker!

Heerlijk met bijvoorbeeld kipshoarma, een shoarmaburger of met gyros. Maar het kan natuurlijk nog eenvoudiger, namelijk het oh zo lekker pitabroodje kaas. Lekker onder de grill de kaas laten smelten en smullen maar!

Pas wel op met deze versie 2.0. Deze zijn namelijk gemaakt met lactosevrije melk. Ons andere pitabroodjes recept is niet alleen lactosevrij, maar ook melkvrij. Dus heb je een koemelkeiwitallergie dan kun je beter het eerste recept voor onze versie 1.0 pitabroodjes volgen.



Glutenvrije pitabroodjes

De lekkerste glutenvrije pitabroodjes maak je gewoon heel makkelijk zelf. Super lekker bij de shoarma, gyros of gegrild met bijvoorbeeld veel kaas.
Gang Bijgerecht, Brood, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 broodjes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram Schär mix B
  • 1 theelepl zout
  • 200 ml water
  • 200 ml lactosevrije melk
  • 2 zakjes gist á 7 gram
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius.

  2. Doe 2 eetlepels water samen met de zakjes gist en 1 theelepel suiker in een kommetje. Roer goed door en zet 5 minuten aan de kant.

    Je zult na 5 minuten zijn dat de gistsubstantie is verdubbeld.

  3. Doe de Schär mix B. in een kom en maak een kuiltje in het midden voor de gist.

  4. Strooi het zout aan de buitenste rand van de kom, zodat het straks de gist niet direct raakt.

  5. Giet de gist in het kuiltje. Vervolgens giet je het water en de lactosevrij melk in de kom samen met de olijfolie. Roer alles goed door met een pollepel.

  6. Kneed het laatste stukje door met de hand tot een samenhangend deeg.

  7. Maak 8 ballen van het deeg en druk deze plat. Dit gaat het beste als je je handen even bestuift met wat glutenvrije bloem.

  8. Leg de glutenvrije pitabroodjes op een met bakpapier bekleed rooster en zet er een bakje met water tussen tegen het uitdrogen.

  9. Zet de oven uit en laat de pitabroodjes gedurende minstens een half uur in de oven rijzen.

  10. Verwarm de oven wederom voor, maar dit keer op 200 graden Celsius.

  11. Bak de de pitabroodjes lichtbruin en gaar in het midden van de oven gedurende 10 minuten.

Notities

Lekker met kipshoarma of met gyros. Of gewoon zo met kaas uit de oven, pitakaas.

 

Eet smakelijk!

 

Liefs Audrey 

Heb je een drukke werkdag achter de rug, staat de agenda vanavond ook alweer vol gepland, dus weinig tijd om te koken? Kijk dan eens op onze pagina met gluten- en lactosevrije 30 minuten of minder maaltijden en tover gegarandeerd iets lekker en gezonds op tafel binnen een half uur.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij al op Instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen.

1 thought on “Glutenvrije pitabroodjes, makkelijk en super lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code