• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Broodjes, Snacks, Vegan, Vegetarisch  /  6 juli 2018

Pitabroodjes glutenvrij en lactosevrij

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Pitabroodjes glutenvrij en lactosevrij

Ben je op zoek naar een goed recept voor gluten- en lactosevrije pitabroodjes welke ook nog eens vrij eenvoudig te maken zijn? Stop maar met zoeken, want ik heb het recept voor je!

Lekker! Eindelijk weer een goed pitabroodje gevuld met shoarma, gyros of gewoon heel simpel, een pitabroodje met kaas. Eventjes onder de grill en smullen maar! 😛

Benieuwd naar mijn recept? Scroll dan snel naar beneden en lees verder!

 



Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Pitabroodjes

Een eenvoudig recept voor de lekkerste gluten- en lactosevrij pitabroodjes. Heerlijk met bijvoorbeeld shoarma of gyros. Dit recept is goed voor 6 grote- of 8 middelgrote pitabroodjes.
Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 8 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram Schär mix B
  • 360 ml lauw warmwater
  • 2 zakjes droge gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Los de gist op in het lauw warme water.
  • Kneed de glutenvrije bloem, suiker, olijfolie en het gist/water mengsel tot een egaal deeg met de deeghaak. 
  • Voeg als laatste het zout toe en kneed nog even goed door met de hand.
  • Vorm van het deeg 6 ballen (of 8 wat kleinere). 
  • Strooi wat glutenvrije bloem op een schoon aanrechtblad en duw de ballen platter tot de vorm van pitabroodjes.
  • Laat de pitabroodjes rijzen op een warme plaats onder een theedoek gedurende 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (heteluchtoven).
  • Bak de pitabroodjes in het midden van de oven gedurende zo'n 10 minuten totdat ze licht bruin zijn.
  • Als de pitabroodjes wat te bol zijn geworden, duw ze dan wat platter direct als ze uit de oven komen.
  • Laat de broodjes een beetje afkoelen voor gebruik.

Notities

Heerlijke recepten voor homemade Gyros en Shoarma volgen binnenkort op de website om je pitabroodje mee te vullen 😀
Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey
 

Nieuwsgierig geworden naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan snel in onze recepten index. Wekelijks worden hier nieuwe recepten aan toegevoegd.



 

www.sophieglutenvrij.nl

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • gyros
  • lactosevrij
  • pita kaas
  • pitabroodje
  • shoarma

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Stroganoffsaus
Lactosevrije tzatziki

2 comments

  • Jula
    13 augustus 2019

    Hey, zou ik de suiker weg kunnen laten of vervangen door iets anders? Mijn broertje mag namelijk geen suiker.
    -Jula

    Reply
    • Audrey
      26 augustus 2019

      Hoi Jula, de suiker is om de de gist te activeren in de pitabroodjes. Wellicht zou je het kunnen proberen met honing, maar ik weet niet 100% zeker of dit het zelfde resultaat geeft.

      Groetjes Audrey

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands