Gisteren was het natuurlijk weer vrijdag en dat is in huize Dobber vaak snackdag! Jeeh!!! En wat maak je bijvoorbeeld op zo’n vrijdag snackdag? Nou, gewoon de allerlekkerste gluten- en lactosevrije kipshoarma!
Maak je er ook nog eens huisgemaakte pitabroodjes, zelfgemaakte shoarmakruiden en home made knoflooksaus bij, dan heb je echt een feestmaal.
Wij hebben weer genoten en zelfs kleine Sophie vond het heerlijk. “Beetje spicy mama, maar wel heel lekker.” Altijd erg fijn om te horen van mijn zeer kieskeurige 5-jarige dochter. Je vind ons recept hieronder!
Kipshoarma
Ingrediënten
- 800 gram kipfilet
- 1 ui
- 1/4 rode paprika
- 1/4 groene paprika
- 3 eetlepels shoarmakruiden
- 1,5 eetlepel olijfolie + een beetje voor het bakken
- zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Snipper de ui en snijd de paprika's in kleine blokjes.
- Schep alles in een schaal en voeg hier 3 eetlepels shoarmakruiden aan toe. Ik maak onze shoarmakruiden altijd zelf, maar je kunt natuurlijk ook de kruiden uit een potje gebruiken. Let dan wel goed op of hier geen gluten inzitten.
- Giet er 1,5 eetlepels olijfolie bij en een beetje zout naar smaak. In mijn shoarmakruiden zit niet zoveel zout, maar in de kant-en-klare wel. Dus altijd even de kruiden proeven, anders is je kipshoarma gepekeld.
- Roer alles even goed door. Je kunt de shoarma ook eventueel van te voren maken. Persoonlijk vind ik dit lekkerder, want de smaken kunnen nog beter mengen.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjes pan en bak de kipshoarma al roerbakkend bruin en gaar.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke gluten- en lactosevrije snacks zoals deze kipshoarma? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije snacks.
Volgens jullie ons al op instagram? Je vind hier niet alleen foto’s van onze gluten- en lactosevrije gerechten maar ook onze avonturen en een kijkje achter de schermen.