Gyros kip, heerlijk op een pitabroodje met tzatziki

JA! Weer een van de wereldgerechten toe kunnen voegen aan mijn website. Dit keer de Griekse gyros.
Heerlijke pittig gekruide Griekse vleesreepjes met een lekker zelfgemaakt pitabroodje en homemade tzatziki!

Mijn versie is een super lekkere kipgyros geworden. De kip kan je natuurlijk ook makkelijk vervangen door varkensvleesreepjes of door bijvoorbeeld hamlappen in reepjes te snijden. Je kunt dan gewoon dezelfde hoeveelheden aanhouden.

Mijn gezin heeft in ieder geval gesmuld en voor Sophie liggen er nu standaard een aantal glutenvrije pitabroodjes op voorraad in de vriezer. Ze vind deze namelijk ook mega lekker met wat kaas, pitakaas ­čśë

Benieuwd naar het recept?! Lees dan snel verder!

 



Gyros kip op een pitabroodje met tzatziki

Heerlijke huisgemaakte gyros kip op een pitabroodje, sla, tomaat, rode ui en de lekkerste tzatziki. 

Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Grieks, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 1000 gram kipfilet
  • 6-8 pitabroodjes
  • 6-8 eetlepels tzatziki
  • 4 theelepels oregano
  • 3 theelepels tijm
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel basicilicum
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • olijfolie
  • 2-3 tomaten
  • 1 grote rode ui
  • ijsbergsla

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

  2. Meng alle specerijen door elkaar. Dus de oregano, tijm, peterselie, gemalen zwarte peper, kaneel, knoflookpoeder, uienpoeder, gemalen komijn (djinten), gemalen koriander (ketoembar, paprikapoeder, chilipoeder, basilicum en zout.

  3. Voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe en roer tot een kruidenpapje.

  4. Voeg de kipfiletreepjes toe aan de gyroskruiden en roer even goed door.

  5. Laat de gyros minimaal 30 minuten marineren. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees een avond van te voren te maken.

  6. Was de ijsbergsla en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes en de rode uien in halve ringen.

  7. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok. Bak de gyros rondom bruin.

  8. Beleg de pitabroodjes met wat sla, rode ui en tomaat. Vul met de kipgyros en doe er een schepje tzatziki bovenop.

Notities

Het recept voor homemade tzatziki vind je hier (klik op de foto)

 

Het recept voor de gluten- en lactosevrije pitabroodjes vind je hier (klik op de foto)

 

Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Op zoek naar nog meer lekkere gluten- en lactosevrije recepten? Klik dan snel hier!

 



www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code