De lekkerste glutenvrije pitabroodjes maak je gewoon heel makkelijk zelf. Super lekker bij de shoarma, gyros of gegrild met bijvoorbeeld veel kaas.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Rusttijd 30 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Brood, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 286kcal
Porties 8broodjes
Ingrediënten
500gramSchär mix B
1theeleplzout
200mlwater
200mllactosevrije melk
2zakjesgistá 7 gram
1theelepelsuiker
2eetlepelswater
3eetlepelsolijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius.
Doe 2 eetlepels water samen met de zakjes gist en 1 theelepel suiker in een kommetje. Roer goed door en zet 5 minuten aan de kant.Je zult na 5 minuten zijn dat de gistsubstantie is verdubbeld.
Doe de Schär mix B. in een kom en maak een kuiltje in het midden voor de gist.
Strooi het zout aan de buitenste rand van de kom, zodat het straks de gist niet direct raakt.
Giet de gist in het kuiltje. Vervolgens giet je het water en de lactosevrij melk in de kom samen met de olijfolie. Roer alles goed door met een pollepel.
Kneed het laatste stukje door met de hand tot een samenhangend deeg.
Maak 8 ballen van het deeg en druk deze plat. Dit gaat het beste als je je handen even bestuift met wat glutenvrije bloem.
Leg de glutenvrije pitabroodjes op een met bakpapier bekleed rooster en zet er een bakje met water tussen tegen het uitdrogen.
Zet de oven uit en laat de pitabroodjes gedurende minstens een half uur in de oven rijzen.
Verwarm de oven wederom voor, maar dit keer op 200 graden Celsius.
Bak de de pitabroodjes lichtbruin en gaar in het midden van de oven gedurende 10 minuten.
Opmerkingen
Lekker met kipshoarma of met gyros. Of gewoon zo met kaas uit de oven, pitakaas.Eet smakelijk!Liefs Audrey