Een super lekkere chili con pollo die binnen 35 minuten op tafel staat. Heerlijk met witte rijst en tortilla chips.
Wij zijn dol op de Zuid-Amerikaanse keuken. Sowieso de Venezolaanse keuken. Ook niet zo gek aangezien Patrick zijn moeder uit Venezuela komt. Regelmatig staan hier dan ook de pabellon criollo en de arepas op tafel. Maar dat niet alleen. Ook tortilla’s, burritos, quesadillas, de lekkerste vis- en kipgerechten, maar bijvoorbeeld ook taco’s en chili con carne zijn hier favoriet.
Afgelopen week had ik ineens super veel zijn in die laatste. Helaas geen gehakt in huis en ik had toch echt geen zin meer om naar de supermarkt te gaan. Kipfilet was er nog volop in huis. ’t Ja, dan is de keuze natuurlijk vrij snel gemaakt. Het gehakt vervangen door kipfilet. En voila, chili con pollo! Verder wat extra zwarte bonen toegevoegd, want ik had ook nog maar 1 blikje kidneybonen in huis. Er moest nog een gele paprika op, dus hopla, die ook in het gerecht. Een grote rode ui erbij samen met een kippenbouillonblokje voor de extra smaak. Het resultaat?! Echt mega lekker geworden.
Heerlijk met witte rijst erbij en wat tortillachips om in de saus te dippen. Als finishing touch een heerlijke frisse salade ernaast en smullen maar. Deze chili con pollo is niet alleen lekker met rijst, maar is ook perfect gerold in een tortilla of wrap.
Al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Chili con pollo
Ingrediënten
- 750 gram kipfilet
- 225 gram zwarte bonen Hak
- 400 gram kidneybonen blik
- 1 prei
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode puntpaprika
- 1 grote rode ui
- 1 bolletje Chinese knoflook solo knoflook
- 2 blikjes tomatenpuree a 70 gram
- 200 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika's in blokjes en de prei in ringetjes.
- Giet de kidneybonen en zwarte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de kipfilet blokjes toe samen met het paprikapoeder, koriander, komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat en wat peper en zout.
- Bak de kipfilet rondom aan.
- Voeg de paprika en prei toe en roerbak even mee.
- Doe de tomatenpuree erbij samen met het water en het kippenbouillonblokje.
- Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
- Voeg als laatste de zwarte bonen en kidneybonen toe.
- Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten koken en klaar is je chili con pollo.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op de glutenvrije Mexicaanse keuken? Probeer dan ook eens onze Mexicaanse gehaktballetjes of tortilla lasagne. Dagje zonder vlees? De chili sin carne is ook echt een aanrader!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!