Ja, eindelijk weer een gerecht van onze recepten to do lijst kunnen schrappen. Namelijk deze heerlijk en makkelijke quesadillas met tomaat, kaas en paprika.
Nu we de tortilla’s van old el paso hebben ontdekt zijn we helemaal los aan het gaan in de Zuid-Amerikaanse keuken. Zo heb je de enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt misschien al voorbij zien komen. En natuurlijk de burritos met kip, paprika en lente-uitjes van afgelopen week. Gisteren was het dan eindelijk de beurt aan de quesadillas.
Deze heb ik heel eenvoudig gevuld met dunne schijfjes tomaat, blokjes rode punt paprika, ringetjes lente-ui, halve ringen rode ui, verse koriander en natuurlijk lekker veel kaas. Verder heb ik er nog een beetje gemalen komijn, cayennepeper, peper en zout over heen gestrooid. Daarna nog eventjes onder de grill en smullen maar.
Quesadillas zijn weer zo’n veelzijdig gerecht waar je alle kanten mee uit kunt. Ik heb ze dit keer redelijk ‘veilig’ gehouden met geraspte kaas, tomaat, paprika en ui, maar je kunt natuurlijk helemaal ‘los’ gaan met allerlei vullingen. Je kunt bijvoorbeeld ook champignons toevoegen of stukjes gegrilde kip. Mais, kidneybonen of wellicht prei. De mogelijkheden zijn eindeloos.
En last but not least. Je kunt de quesadillas eten als avondeten met bijvoorbeeld een frisse salade. Maar ze zijn ook een uitstekend lunchgerecht en kunnen zelfs koud mee in de broodtrommel. Verder zijn ze perfect als borrelhapje. Snijd er dan puntjes van en serveer ze met bijvoorbeeld guacamole of salsadip.
Wil je deze mega lekkere quesadillas met tomaat, kaas en paprika ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Quesadillas met tomaat, kaas en paprika
Ingrediënten
- 12 glutenvrije tortilla's old el paso
- 1 rode punt paprika
- 4 lente-uitjes
- 1 rode ui
- 2 grote tomaten
- 400 gram geraspte jong belegen kaas
- 6 takjes koriander
- gemalen komijn
- cayennepeper
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Zet de grill functie van de oven op 200 graden Celsius.
- Snijd de paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Snijd de tomaten in dunne plakjes en de rode ui in halve dunne ringen.
- Strooi een laag geraspte kaas op een helft van een tortilla.
- Leg hier boven op wat plakjes tomaat en halve ringetjes rode ui.
- Verdeel vervolgens wat lente-uitjes en paprika over de tomaten en kaas.
- Bestrooi met een beetje cayennepeper, gemalen komijn, peper en zout.
- Scheur wat verse koriander erboven in stukjes en strooi nogmaals een flinke laag geraspte kaas over de tortilla helft.
- Vouw de tortilla dubbel en druk even aan.
- Herhaal deze stap totdat alle tortilla's quesadillas geworden zijn.
- Leg de quesadillas op een met bakpapier bekleed rooster en zet ze onder de grill gedurende zo'n 5 minuten.
- Draai na 5 minuten je quesadillas om en grill nogmaals 5 minuten.
Opmerkingen
Wil je nog meer Latijns-Amerikaanse glutenvrije recepten proeven? Probeer dan ook eens onze Mexicaanse kipschotel, nachos met gehakt, tomaat en kaas of chili sin carne
Volgen jullie ons ook al op Social Media?