Soms hebben wij in huize Dobber een dagje zonder vlees. Gewoon omdat het kan en vegetarisch ook heel erg lekker kan zijn. Afgelopen week is dat deze chili sin carne geworden. Een heerlijke variatie op chili con carne, maar dan gewoon zonder vlees. Sterker nog, tijdens het uitwerken van het recept bleek deze glutenvrije chili sin carne ook nog eens vegan te zijn. Top!
Deze heerlijke Mexicaanse groenteschotel serveer je met witte rijst en tortillachips. Maar is bijvoorbeeld ook erg lekker op een warme taco met wat frisse salade. Je vind ons recept hieronder.
Chili sin carne
Ingrediënten
- 1 rode puntpaprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 gele paprika
- 1 prei
- 400 gram kidneybonen blik
- 150 gram maïs blik
- 2 rode uien
- 3 rijpe trostomaten
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
- 1 rode peper
- 6 takjes koriander
- 1,5 theelepel gemalen komijn
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 75 ml water
- 2 blikjes tomatenpuree
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de rode. Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika's in reepjes, de prei in ringen en de tomaten in blokjes.
- Giet de maïs en kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.
- Pluk de blaadjes van de koriander en hak deze fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjes pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de paprika, prei en tomaten toe en roerbak deze even mee.
- Schep de tomatenpuree in de pan samen met de gemalen komijn, koriander, chilipoeder en wat peper en zout naar smaak.
- Giet er 75 ml water bij en breng zachtjes aan de kook gedurende zo'n 10 minuten. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de kidneybonen en maïs toe en laat deze goed doorwarmen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wekelijks verschijnt onze nieuwsbrief met onze laatste gluten- en lactosevrije recepten, maar ook ons laatste nieuws. Wil je onze nieuwsbrief graag ontvangen? Schrijf je dan in via deze link.
Volgen jullie onze avonturen al op instagram?