Heerlijke Mexicaanse gehaktballetjes in een goed gevulde kruidige tomatensaus. Lekker met witte rijst en tortillachips om te dippen.
Een van onze favoriete bezigheden. Samen koken. Zeker nu we erg beperkt zijn in onze vrijheid door het coronavirus, wat natuurlijk gewoon moet, zijn wij vaker samen in de keuken te vinden. Ik merk ook dat Sophie steeds groter wordt en daardoor ook veel meer zelf kan. Des te leuker natuurlijk. Voor zowel haar als mij. Ook helpt ze steeds vaker mee met het bedenken van recepten. En ik moet toegeven, af en toe zitten er best goede ideeen bij.
Zo ook afgelopen maandag. Toen hebben we samen deze heerlijke Mexicaanse gehaktballetjes in een heerlijke kruidige tomatensaus met groenten bedacht. Lekker met mais erdoor, maar ook zwarte bonen, rode uien, paprika en prei. Uiteraard moest er van Sophie rijst bij en natuurlijk tortillachips. Want de saus is ook heerlijk om in te dippen.
Wil je deze heerlijke Mexicaanse gehaktballetjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Mexicaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blikje mais 150 gram
- 1 blik zwarte bonen 400 gram
- 1 prei
- 1 rode punt paprika
- 2 rode uien
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 rode peper
- 1 ei
- 3 el glutenvrij paneermeel
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 1 el paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, 1 tl gemalen komijn, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, ½ tl cayennepeper samen met wat peper en zout naar smaak.
- Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpong bal.
- Snipper de rode ui.
- Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Vervolgens snijd je de prei in ringetjes en de paprika in blokjes.
- Giet de mais en zwarte bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat even uitlekken.
- Verhit wat olijfolie in de wok of braadpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
- Schep de gehaktballetjes uit de pan en zet even aan de kant.
- Fruit in dezelfde olie de ui, rode peper en knoflook.
- Voeg 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander en 1 eetlepel paprikapoeder toe en bak even mee.
- Voeg nu de rode paprika, prei, mais en zwarte bonen toe en roerbak even mee.
- Schenk vervolgens de tomatenblokjes bij het geheel en breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Doe als laatste de Mexicaanse gehaktballetjes weer in de pan en warm alles nog even goed door.
Notities
Enthousiast over dit recept? Laat het ons weten via social media door ons te taggen #sophieglutenvrij of @sophieglutenvrij. Trek in nog meer gehaktballetjes? Probeer dan ook eens onze Zweedse gehaktballetjes, de Chinese gehaktballetjes of onze albóndigas (Spaanse gehaktballetjes).
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?