Chili con carne met witte rijst en tortilla chips

Okay, chili con carne uit een zakje is inderdaad best wel makkelijk, maar wist je dat het niet heel veel meer tijd kost om zelf een overheerlijke gluten- en lactosevrije chili con carne op tafel te toveren? En eentje die nog veel lekkerder is? Heerlijk met witte rijst en tortilla chips. Mijn moppies zijn dol op dit recept en ze vragen mij dan ook regelmatig of ik weer deze chili con carne wil maken.



Chili con carne

Een heerlijke gluten- en lactosevrije chili con carne welke je binnen een half uur op tafel hebt.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote prei
  • 1 grote ui
  • 1 rode punt paprika
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 rode peper
  • 600 gram Kidney bonen uitlekgewicht 375 gram
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui en hak de rode peper en de knoflook zo fijn mogelijk.

  2. Snijd de prei in ringetjes en de paprika in dunne reepjes.

  3. Giet de kidneybonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat ze even uitlekken.

  4. Verhit in een wok of hapjespan een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.

  5. Voeg het gehakt erbij en bestrooi dit met wat peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul.

  6. Strooi nu het paprikapoeder, de gemalen koriander, gemalen komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en nootmuskaat bij het gehaktmengsel en schep alles even goed om.

  7. Voeg nu de prei ringetjes en paprika reepjes toe en bak dit zo'n 5 minuten mee.

  8. Schep de kidneybonen bij het geheel en bak deze nog zo'n 2 minuten mee.

  9. Voeg nu de tomatenpuree toe en schenk er 200 ml water bij. Meng alles goed door elkaar en laat de chili con carne zachtjes verder stoven gedurende zo'n 15 minuten.

Notities

Serveer de chili con carne met witte rijst en tortilla chips.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in de recepten index.

 



www.sophieglutenvrij.nl

 

1 thought on “Chili con carne met witte rijst en tortilla chips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code