Een super lekkere chili con pollo die binnen 35 minuten op tafel staat. Heerlijk met witte rijst en tortilla chips.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Mexicaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 436kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
750gramkipfilet
225gramzwarte bonenHak
400gramkidneybonenblik
1prei
1gele paprika
1groene paprika
1rode puntpaprika
1grote rode ui
1bolletjeChinese knoflooksolo knoflook
2blikjestomatenpureea 70 gram
200mlwater
1kippenbouillonblokje
1eetlepelpaprikapoeder
1theelepelgemalen koriander
1theelepelgemalen komijn
½theelepelchilipoeder
½theelepelknoflookpoeder
½theelepeluienpoeder
1snufjenootmuskaat
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de paprika's in blokjes en de prei in ringetjes.
Giet de kidneybonen en zwarte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de kipfilet blokjes toe samen met het paprikapoeder, koriander, komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat en wat peper en zout.
Bak de kipfilet rondom aan.
Voeg de paprika en prei toe en roerbak even mee.
Doe de tomatenpuree erbij samen met het water en het kippenbouillonblokje.
Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
Voeg als laatste de zwarte bonen en kidneybonen toe.
Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten koken en klaar is je chili con pollo.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie