Een mega lekker broodje kip kebab wat je ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel hebt staan. Lekker met homemade pitabroodjes en knoflooksaus.
Döner kebab of kebab?
Döner kebab is een van oorsprong Turks gerecht en betekent vrij eenvoudig, ‘draaiend’ (Döner) en ‘gebakken vlees’ (kebab). Döner is samen geperst vlees wat op een spit rond draait en verhit wordt om vervolgens met een scherp mes stukjes vlees er af te snijden. Ons recept bestaat alleen gebakken gekruid vlees, dus heet daarom alleen kebab.
Je kunt kebab maken van lams, kalfs- of kippenvlees. Wij hebben gekozen voor kip. Lekker met een zelfgemaakt pitabroodje en homemade knoflooksaus. Dus een glutenvrij broodje kip kebab. Heerlijk met verse knapperige ijsbergsla er tussen en mooie rijpe trostomaten. Als finish touch wat pittige stukjes rode ui en smullen maar.
Zelfgemaakte knoflooksaus is natuurlijk erg lekker, maar soms heb je net even wat minder tijd. Je kunt daarom ook gewoon kant-en-klare knoflooksaus gebruiken. Er zijn tegenwoordig best wel wat glutenvrije varianten verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld de variant van het merk Yildriz.
Heb je even geen zin om pitabroodjes te maken of heb je ze niet in huis? Ook geen probleem! Deze kip kebab is ook erg lekker met glutenvrije wraps of tortilla’s.
In ons recept heb ik kipfilet gebruikt omdat ik dat toevallig nog in huis had. De kip kebab wordt dan wel iets droger. Wil je het iets malser? Gebruik dan kippendijenfilet.
Al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden naar ons recept.
Glutenvrij broodje kip kebab
Keukengerei
- Grillpan
Ingrediënten
- 900 gram kipfilet of kippendijenfilet
- 2 tomaten
- 1 grote rode ui
- 75 gram ijsbergsla
- 6 pitabroodjes
- 6 eetlepels knoflooksaus
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel oregano
- ½ theelepel kardemom
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel fenegriek
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zout
Hoe maak je het?
- Meng alle kruiden door elkaar in een kom.
- Snijd de kipfilet of kippendijenfilet in blokjes en meng deze met de kruiden.
- Zet even aan de kant zodat de kruiden kunnen intrekken.
- Snijd intussen de sla in reepjes en de tomaten in plakjes.
- Snijd de rode ui door de helft en vervolgens in halve ringen.
- Bereid de pitabroodjes (of wraps) volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking of maak ze zelf.
- Verhit de grillpan op hoog vuur zonder olie. Heb je geen grillpan, dan kun je ook een koekenpan gebruiken met een klein beetje olijfolie.
- Voeg de kip kebab toe en bak deze gaar.
- Snijd de pitabroodjes open.
- Vul de pitabroodjes of wraps met wat ijsbergsla, rode ui en tomaat.
- Schep er wat kip kebab in en sprenkel er een eetlepel knoflooksaus overheen. Of meer natuurlijk als je dat lekker vind.
- Als je wraps gebruikt doe dan de vulling op een helft van de wrap en rol vervolgens op. Serveer direct!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op kruidige kip in een pitabroodje of wrap? Probeer dan ook eens onze kip shoarma of gyros. Succes verzekerd!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!