Super simpel, maar oh zo lekker zijn deze heerlijke tijm-knoflook aardappeltjes uit de oven. Eigenlijk zijn ze zo eenvoudig om te maken dat je het bijna geen recept meer mag noemen. Ook staan deze heerlijke tijm-knoflook aardappeltjes binnen een mum van tijd op tafel. Namelijk al in 35 minuten waarvan slechts 10 minuten voorbereidingstijd. Geweldig toch?
Ook passen deze heerlijke aardappeltjes met tijm en knoflook bijna overal bij. Lekker met bijvoorbeeld een gemengde groenteschotel, of gewoon bij de broccoli met een basilicum roomsaus en een heerlijk stukje beenham uit de oven. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Wil je dit lekkere glutenvrije aardappelrecept ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Tijm-knoflook aardappeltjes uit de oven
Keukengerei
- ovenschaal
Ingrediënten
- 6 grote aardappels
- 1 rode ui
- 1 eetlepel tijm
- 1,5 theelepels knoflookpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokje van ongeveer 3 cm.
- Dep ze even droog met wat keukenpapier en doe ze in een ovenschaal.
- Snipper de rode ui en voeg deze samen met de tijm, knoflookpoeder en olijfolie toe aan de aardappelblokjes.
- Meng alles goed door en zet de ovenschaal in het midden van de oven.
- Bak de tijm-knoflook aardappeltjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Schep de aardappeltjes regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije bijgerechten zoals deze tijm-knoflookaardappeltjes uit de oven? Kijk dan ook eens op onze pagina met aardappelgerechten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Je vind hier niet alleen foto’s van onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.
Elke zondag verschijnt onze nieuwsbrief met daarin onze nieuwste recepten, het glutenvrij weekmenu, glutenvrije kookinspiratie en ons laatste nieuws. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Schrijf je dan in via deze link!