Dit recept maak ik al heel wat jaartjes en het blijft een succes. Het is vrij eenvoudig te maken, erg lekker, maar ook goed te combineren met veel andere gerechten.
Beenham kan zowel warm als koud gegeten worden. Lekker bij een huisgemaakte aardappelsalade, met geroosterde aardappeltjes, salade, gegrilde groenten of gewoon eenvoudig op een glutenvrij pistoletje met wat mosterd
Beenham met honing en mosterd uit de oven
Ingrediënten
- 1 beenham ongeveer 500 gram
- 4 eetlepels mosterd
- 4 eetlepels honing
- 6 kruidnagelen
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de beenham in een ovenschaal.
- Verdeel aan een zijde van de beenham de honing met een bakkwast. Verdeel daarna de mosterd over de beenham.
- Steek 3 kruidnagelen in de beenham en bestrooi met wat peper en zout
- Draai nu de beenham om en herhaal bovengenoemde stappen.
- Giet een laagje water in de ovenschaal. Plaats de beenham in het midden van de oven.
- Draai elke 10 minuten de beenham om en zorg ervoor dat er steeds wat water in de ovenschaal aanwezig is tegen het verbranden.
Opmerkingen

Meer gluten- en lactosevrij recepten vind je via deze link
Wil je snel een recept opzoeken, kijk dan ook eens op onze recepten index. Hier vind je al onze recepten per categorie en alfabetische volgorde.
Wil je recepten als eerste in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in op ons blog onderaan de homepage en ontvang een melding in je inbox zodra er een nieuw recept op de website verschijnt.