Tagliatelle met kip, spinazie en cherry tomaten

Wat een verschil in weer hadden we vorige week zeg. Het begin van de week was het gewoon herfst en zaten we gekleed in lange mouwen aan de stamppot boerenkool met rookworst. Einde van de week was het heerlijk zomerweer, gingen de korte mouwen weer aan en kregen we direct weer trek in zomerse gerechten. Momenteel zijn de spinazie en tomaten in overvloed te krijgen. Het recept voor deze heerlijke glutenvrije tagliatelle met kip, spinazie en cherry tomaten was dan ook vrij snel ontstaan.

Deze tagliatelle met kip, spinazie en cherry tomaten is niet alleen super lekker, maar is ook nog eens erg makkelijk om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. Lekker met grof geraspte Parmezaanse kaas en eventueel een frisse salade.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de Paturain door roomkaas met tuinkruiden van bijvoorbeeld MinusL.

Wil je ons recept ook eens maken? Je vind een uitgebreide beschrijving hieronder.

 



Tagliatelle met kip, spinazie en cherry tomaten

Super makkelijk en snel is deze heerlijke tagliatelle met kip, spinazie en cherry tomaten. Lekker met grof geraspte Parmezaanse kaas.

Gang Hoofdgerecht, pastagerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Keyword cherry tomaten, glutenfree, glutenvrij, glutenvrije pasta, Italiaanse recept, kip, pasta met champignon-spinaziesaus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije tagliatelle Peaks
  • 500 gram kipfilet
  • 250 gram verse spinazie
  • 250 gram cherry tomaten
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 grote rode ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 165 gram Paturain knoflook en kruiden
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas optioneel

Hoe maak je het?

  1. Zet het water voor de tagliatelle op samen met wat zout en het bouillonblokje. kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

  2. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout.

  3. Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  4. Halveer de cherry tomaten en snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 1 cm.

  5. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en de knoflook.

  6. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze rondom aan.

  7. Schep vervolgens de spinazie in de wok en laat deze slinken. Ik doe dit meestal in twee keer, anders wordt de wok wel erg vol ineens.

  8. Voeg ook de cherry tomaten erbij samen met de sperziebonen, Italiaanse kruiden en basilicum blaadjes.

  9. Schep nu de roomkaas met knoflook en tuinkruiden bij het geheel en roer goed door. Breng op smaak met wat peper en zout en laat nog zo'n 5 minuten doorpruttelen.

  10. Als laatste voeg je de glutenvrije tagliatelle toe. Roer alles nog even door en klaar.

  11. Serveer de tagliatelle met kip, spinazie en cherry tomaten met wat grof geraspte Parmezaanse kaas.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer glutenvrije recepten bekijken zoals deze heerlijke glutenvrije tagliatelle met kip, spinazie en cherry tomaten? Je vind ze allemaal op onze pagina met pastagerechten, maar ook op onze pagina met 30 minuten maaltijden.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Je vind hier niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code