Wellicht heb je het weleens voorbij zien komen of voor de diagnose coeliakie wellicht zelf wel gegeten. De roerbak noedels met sweet chili kip uit een pakje. Soms best wel lekker en handig omdat het gewoon snel is, maar helaas niet glutenvrij. Nu heb je natuurlijk wel een aantal sweet chili woksauzen welke gluten- en lactosevrij zijn, maar zelfs ik schrok een beetje van de hoeveelheid ingrediënten die er in die sausjes zitten. Dus dan maar zelf sweet chili kip met noedels maken.
Weet je trouwens dat het helemaal niet zo moeilijk blijkt te zijn om zelf gluten- en lactosevrije sweet chili kip met noedels te maken? En zoals je wellicht wel kunt raden, dit ook veel lekkerder is dan uit een pakje of flesje? Maar weet je ook dat deze heerlijke sweet chili noedels met kip binnen 35 minuten op tafel staan?
Wil je weten hoe wij dit heerlijke recept gemaakt hebben? Je vind de stappen hieronder!
Sweet chili kip met noedels
Ingrediënten
- 500 gram kipdijfilet
- 250 gram glutenvrije noedels Peak's
- 4 lente-uitjes
- 1 winterpeen
- 1 rode puntpaprika
- 150 gram taugé
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
- 2 rode pepers
- 3 cm gember
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 eetlepel palmsuiker
- 2 eetlepels rijstazijn
- 3 eetlepels raapzaadolie of arachide
- 2 theelepels paprikapoeder
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 5 takjes koriander
- 1 groentenbouillonblokje
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipdijfilet in stukjes.
- Snijd de punt paprika en winterpeen in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Hak de verse koriandeblaadjes fijn. Dit doe ik meestal met een klein wiegemes.
- Rasp de gember. Snipper de ui, knoflook en rode pepers zo fijn mogelijk. Je kunt deze 4 ingrediënten ook in de hakmolen van de staafmixer fijn hakken. Net zo makkelijk en veel sneller.Ik laat de zaadlijsten en zaadjes van de rode pepers zitten. Wij zijn gewend redelijk spicy te eten. Mocht je dit nu te pittig vinden, verwijderen dan ook de zaadlijsten en zaadjes voor mild pittig of alleen de zaadjes als je voor gemiddeld pittig gaat.
- Meng in een kommetje de tomatenpuree, palmsuiker, rijstazijn, paprikapoeder, cayennepeper, 2 eetlepels raapzaadolie, peper en zout naar smaak. Verkruimel het groentebouillonblokje erboven en roer goed door. Zet even aan de kant.
- Kook de noedels volgens de beschrijving op de verpakking.
- Verhit intussen 1 eetlepel raapzaadolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode pepers.
- Voeg na ongeveer 2 minuten de saus en gehakte koriander toe en roerbak even mee zodat alles goed gemengd is.
- Voeg nu de kipstukjes toe en bak deze rondom even aan.
- Doe vervolgens de paprika, wortel en lente-ui bij de sweet chili kip en roerbak het geheel nog zo'n 10 minuten.
- Voeg 2 minuten voor het einde van de woktijd de taugé en noedels toe en warm nog even door.
- Serveer direct de sweet chili chicken noodles direct. Je kunt er eventueel nog wat cashewnoten overheen strooien en wat extra koriander als je dit lekker vind.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze glutenvrije sweet chili kip met noedels? Je vind ze op onze pagina met Oosterse gerechten!
Elke zondag versturen wij onze nieuwsbrief met daarin onze laatste recepten. Wil je deze ook ontvangen? Schrijf je dan in via deze link.
Ook zijn onze gerechten en avonturen te vinden op instagram. Volgen jullie ons daar al?