Glutenvrije shoarmakruiden zelf maken

Je hebt het uiteraard al een aantal keer voorbij zien komen. Sowieso bij het shoarmaburger recept, maar ook bij het kipshoarma recept. Zelfgemaakte glutenvrije shoarmakruiden. Natuurlijk ben ik het met je eens dat het wel heel erg makkelijk is om een potje of zakje shoarmakruiden te kopen in de winkel wat direct klaar is voor gebruik. Maar die potjes en zakjes kun je niet helemaal zelf aanpassen naar jou smaak en gerecht.

Ook bevatten deze potjes en zakjes kruiden voor shoarma vaak ook een grote dosis zout waardoor het soms lijkt alsof je homemade shoarma gepekeld is. En uiteraard niet te vergeten, de gluten. Niet alle kant-en-klare shoarmakruiden zijn glutenvrij. Sommige bevatten namelijk paneermeel, dus tarwe.

Glutenvrije shoarmakruiden maak je heel simpel zelf en ik vind het ook nog eens erg leuk om te doen. Lekker snuffelen aan al die potjes met heerlijke kruiden. Mmm. En dan vooral de komijn. Dat is voor mij echt de Chanel nr. 5 onder de kruiden. Zó lekker! Ik maak sowieso altijd een wat groter bakje, zodat ik meerdere keren de zelfgemaakte shoarmakruiden kan gebruiken. Scheelt een volgende keer weer tijd. Hieronder vind je ons recept!



Glutenvrije shoarmakruiden

De lekkerste shoarmakruiden maak je gewoon heel makkelijk en snel zelf.

Gang Kruiden, Specerijen
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 bakje
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 thelepels uienpoeder
  • 2 theelepels piment
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel

Hoe maak je het?

  1. Eigenlijk is dit gewoon te makkelijk. Doe alle kruiden in een bakje en meng even goed door elkaar. Dat is alles. Makkelijk toch?!

Notities

Bewaar de shoarmakruiden in een afsloten bakje op een droge en donkere plaats.

Je kunt de zelfgemaakte kruiden voor shoarma minstens 3 maanden bewaren.

 

Lekker om je eigen kipshoarma mee te maken of voor een heerlijke shoarmaburger. Ook kun je deze shoarmakruiden naar je eigen smaak aanpassen. Hou je van bijvoorbeeld wat meer knoflook, dan voeg je dat gewoon heel makkelijk extra toe. Super toch?!

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index waar je bijvoorbeeld onze glutenvrije wereldgerechten vind of onze Oosterse gerechten, maar ook heerlijke stamppotten en ovenschotels.



De avonturen van Sophie en mij vind je ook op Instagram. Volgen jullie ons daar ook al?

2 thoughts on “Glutenvrije shoarmakruiden zelf maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code