De allerlekkerste gluten- en lactosevrije sweet chili kip met noedels maak je heel makkelijk zelf.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Oosters
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
500gramkipdijfilet
250gram glutenvrije noedelsPeak's
4lente-uitjes
1winterpeen
1rode puntpaprika
150gramtaugé
2bolletjes Chinese knoflookof 3 teentjes
2rode pepers
3cmgember
1ui
1blikjetomatenpuree70 gram
1eetlepelpalmsuiker
2eetlepelsrijstazijn
3eetlepelsraapzaadolieof arachide
2theelepelspaprikapoeder
0,5theelepelcayennepeper
5takjeskoriander
1groentenbouillonblokje
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de kipdijfilet in stukjes.
Snijd de punt paprika en winterpeen in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
Hak de verse koriandeblaadjes fijn. Dit doe ik meestal met een klein wiegemes.
Rasp de gember. Snipper de ui, knoflook en rode pepers zo fijn mogelijk. Je kunt deze 4 ingrediënten ook in de hakmolen van de staafmixer fijn hakken. Net zo makkelijk en veel sneller.Ik laat de zaadlijsten en zaadjes van de rode pepers zitten. Wij zijn gewend redelijk spicy te eten. Mocht je dit nu te pittig vinden, verwijderen dan ook de zaadlijsten en zaadjes voor mild pittig of alleen de zaadjes als je voor gemiddeld pittig gaat.
Meng in een kommetje de tomatenpuree, palmsuiker, rijstazijn, paprikapoeder, cayennepeper, 2 eetlepels raapzaadolie, peper en zout naar smaak. Verkruimel het groentebouillonblokje erboven en roer goed door. Zet even aan de kant.
Kook de noedels volgens de beschrijving op de verpakking.
Verhit intussen 1 eetlepel raapzaadolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode pepers.
Voeg na ongeveer 2 minuten de saus en gehakte koriander toe en roerbak even mee zodat alles goed gemengd is.
Voeg nu de kipstukjes toe en bak deze rondom even aan.
Doe vervolgens de paprika, wortel en lente-ui bij de sweet chili kip en roerbak het geheel nog zo'n 10 minuten.
Voeg 2 minuten voor het einde van de woktijd de taugé en noedels toe en warm nog even door.
Serveer direct de sweet chili chicken noodles direct. Je kunt er eventueel nog wat cashewnoten overheen strooien en wat extra koriander als je dit lekker vind.
Opmerkingen
In mijn recepten gebruik in altijd de noodels van Peak's. Deze zijn onder andere bij Albert Heijn te koop.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie