Lactosevrije kruidenboter, zelfgemaakt de lekkerste

Kruidenboter is echt zo’n product wat niet meer weg te denken is in onze Hollandse keuken. Denk maar aan het zeer bekende stokbrood met kruidenboter. Maar ook op bijvoorbeeld de mosselen, de biefstuk, aardappelen of vis wordt kruidenboter veel gebruikt. Eigenlijk gebruik je het vaker dan je denkt. Nu zijn vrij veel kruidenboter varianten welke in de winkel te koop zijn gelukkig glutenvrij, maar veel soorten zijn niet lactosevrij. Nu ben ik al eens op zoek geweest naar een goede lactosevrije kruidenboter, maar weet je dat het eigenlijk veel sneller is om het zelf te maken dan op zoek te gaan?

Ook vind ik zelfgemaakte lactosevrije kruidenboter veel lekkerder dan een kant-en-klare variant. Je kunt het helemaal naar eigen smaak aanpassen en het is ook nog eens binnen 10 minuten klaar. Je vind ons recept hieronder!



Lactosevrije kruidenboter

De lekkerste gluten- en lactosevrije kruidenboter maak je heel snel en makkelijk zelf. Heerlijk op een glutenvrij stokbroodje of bij de biefstuk.

Gang Bijgerecht, Dip
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minutes
Totale tijd 10 minutes
Porties 1 schaaltje
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 125 gram zachte lactosevrije roomboter MinusL
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 4 teentjes
  • 2 theelepels limoensap
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Doe de zachte lactosevrije boter in een kom en voeg hier 2 theelepels limoensap bij.

  2. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en knip de sprietjes bieslook in kleine stukjes. Voeg beide bij de boter.

  3. Pers de bolletjes knoflook uit met de knoflookpers en voeg ook deze bij de boter.

  4. Voeg als laatste wat peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.

  5. Je kunt de lactosevrije kruidenboter direct gebruiken, maar hij wordt nog lekkerder als je hem minstens een uur terug in de koelkast zet. Op deze manier kunnen de smaken nog beter met elkaar mengen.

Notities

Je kunt zelfgemaakte kruidenboter minstens een week goed houden in de koelkast in een afgesloten bakje.

 

Eet smakelijk!

 

Liefs Audrey 

Ben je benieuwd naar onze andere gluten- en lactosevrije recepten? Je vind ze allemaal op categorie en alfabet in onze recepten index!



Volg je onze avonturen ook al op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code