Een super lekkere en verrassende spinazie-preistamppot met Heks’nkaas welke ook nog eens super snel op tafel staat.
Wat eten we vandaag? Stamppot. Alweer stamppot! Ja, alweer. Vandaag wordt het spinazie-preistamppot met Heks’nkaas. Met stamppot kun je natuurlijk ook zoveel kanten op en eigenlijk verveelt het nooit. In veel van mijn stamppot recepten gebruik ik Paturain of Boursin. Dat geeft net even dat beetje extra aan je stamppot. Lekker smeuïg met een fluweelzachte kruidige smaak. En dat dan vaak met rookspekjes voor een beetje extra pit en bite.
Helaas greep ik deze keer mis in de koelkast. Normaal heb ik altijd diverse bakjes kruidenkaas in de koelkast staat en deze keer niet. Balen! Hé, er staat nog wel een bakje Heks’nkaas. Zou het daar ook mee kunnen? En dan in plaats van gerookte spekreepjes wat bacon erdoor. Flink zak spinazie voor de vitaminen samen met een grote dikke prei welke ik nog in de groentelade vond. Een zakje kikkererwten voor nog wat extra bite en er is weer een nieuw glutenvrij recept ontstaan. Wij hebben er een ouderwets Hollands gehaktballetje bij gegeten, maar deze stamppot combineert ook prima met bijvoorbeeld een schnitzel, braadworstje of een kippenboutje.
De Heks’nkaas was verrassend lekker door dit gerecht. Iets zuriger dan bij kruidenroomkaas, maar perfect in combinatie met de bacon. De volgende keer ga ik de Heks’nkaas eens proberen in combinatie met een lekker stukje zalm of witvis. Volgens mij is dat ook een top combinatie.
Wil je deze heerlijke en makkelijk spinazie-preistamppot met Heks’nkaas ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Spinazie-preistamppot met Heks'nkaas
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappelen
- 1 grote prei
- 450 gram verse spinazie
- 225 gram kikkererwten zak, pot of blik
- 150 gram bak bacon dikke plakken
- 200 gram Heks'nkaas origineel
- 15 gram boter of margarine
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappels in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten gaar.
- Snijd de bak bacon in stukjes en de prei in ringetjes.
- Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze af met koud water.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak hierin de bacon.
- Voeg de prei toe samen met de kikkererwten en roerbak even mee.
- Voeg nu in delen de spinazie toe en laat deze slinken.
- Stoom de aardappels droog en stamp ze fijn met de margarine, de Heks'nkaas en wat peper naar smaak.
- Giet het overtollige vocht af van de groenten en bacon en roer de spinazie, prei, kikkererwten en bacon door de aardappelpuree.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op stamppot zoals deze spinazie-preistamppot?! Probeer dan ook eens onze lentestamppot met snijbonen, doperwten en veldsla of de spitskoolstamppot met kerrie en appel.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.