• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Herfst recepten, Herfstrecepten, Hoofdgerecht, Klaar in 45 minuten, Stamppot, Winter recepten  /  28 oktober 2020

Spitskoolstamppot met kerrie en appel

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Spitskoolstamppot met kerrie en appel

Een heerlijke en makkelijke spitskoolstamppot met kerrie en appel welke je binnen een handomdraai op tafel hebt staan. Lekker met een gehaktbal, een speklapje of een stukje rookworst.

Wij zijn dol op stamppot. Uiteraard de klassiekers zoals boerenkool, hutspot, andijviestamppot en zuurkool, maar ook andere varianten die misschien soms niet zo voor de hand liggen. Bijvoorbeeld de Oosterse stamppot met paksoi en Chinese kool. Stamppot is een gerecht waarmee je eindeloos kunt variëren en dat is dan ook iets wat ik graag doe. Gewoon even kijken in de koelkast wat op moet en daar een heerlijke combinatie mee maken.

Afgelopen week begon de spitskool er wat zielig uit te zien, dus die moest die dag echt gegeten worden. Appels, uien en knoflook is iets wat ik altijd al wel in huis heb, dus dat kon er mooi bij. Alleen was die combinatie bij elkaar wat saai en smakeloos. Dus het geheel lekker een beetje pit gegeven met wat kerrie en cayennepeper en voila, een zalige spitskoolstamppot met kerrie en appel om je vingers bij af te likken. Mijn gezin heeft er in ieder geval van genoten. Ja, ja, zelf Patrick, die toch echt geen liefhebber van kool is, maar het op deze manier ook erg lekker vond.

Serveer de spitskoolstamppot met gehakt, een speklapje of een sappig stukje rookworst. Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de melk door lactosevrije melk of kokosmelk en kies voor de margarine een melkvrije variant. Makkelijk toch?!

Wil je dit heerlijke stamppotje met spitskool, kerrie en appel ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!

 



Spitskoolstamppot met kerrie en appel
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Spitskoolstamppot met kerrie en appel

Een heerlijke en makkelijke spitskoolstamppot met kerrie en appel welke je binnen een handomdraai op tafel hebt staan. Lekker met een gehaktbal of een stukje rookworst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands
Sleutelwoord aardappel, appel, gezinsrecept, glutenvrij, glutenvrij recept, kerrie, spitskool, stamppot, uien
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappels
  • 1 spitskool
  • 2 grote appels
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml melk
  • 15 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel djion mosterd
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper en zout
  • olie of vloeibare margarine

Instructies

  • Schil de aardappels en kook ze in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten gaar.
  • Snijd de spitskool in reepjes en kook deze ongeveer 10 minuten met een beetje zout.
  • Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Schil de appels en snijd deze in blokjes
  • Verhit een scheutje olie of vloeibare margarine in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de appelblokjes toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Giet de aardappels en de spitskool af.
  • Doe de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
  • Stamp de aardappels fijn met de boter, dijon mosterd, kerrie, cayenne peper, gewone peper en melk.
  • Meng de spitskool, ui, knoflook en appel goed door de aardappelpuree en klaar is je spitskoolstamppot met kerrie en appel.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer gerechten zoals deze heerlijke spitskoolstamppot met appel? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije stamppotten.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze spitskoolstamppot met gehakt, kerrie en appel, maar ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms een leuke glutenvrije winactie.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • appel
  • glutenvrij
  • Hollands
  • kerrie
  • knoflook
  • recept
  • spitskool
  • stamppot
  • ui
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Glutenvrij weekmenu 2020-44
Hutspot ovenschotel met gehakt

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands