Een heerlijke en gezonde lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla. Makkelijk om te maken en binnen 35 minuten klaar.
Iedereen is zo druk met de corona crisis. En dat is natuurlijk ook logisch gezien alles wat er speelt. Daardoor gaan we er wel een beetje aan voorbij dat het inmiddels gewoon lente is geworden. Persoonlijk vind ik dit het mooiste jaargetijde. Alles gaat weer langzaam in de bloei, de blaadjes komen terug aan de bomen, de koeien gaan weer naar buiten, het wordt weer wat warmer, de vogels maken hun nestjes weer klaar en overal zie je weer nieuw leven ontstaan.
Maar dat natuurlijk niet alleen. Ook komen er weer heerlijke voorjaarsproducten in de schappen van de supermarkt om de lekkerste glutenvrije gerechten mee te maken. Altijd fijn natuurlijk. Straks komt de postelein weer, maar ook de graskaas waar ik zo dol op ben. En uiteraard in april de asperges voor de liefhebbers.
Ons gerecht moest ook iets lente-achtigs uit stralen vond ik. Het zonnetje schijnt namelijk weer en als je uit de wind zit kun je zelfs lekker in de tuin of op het balkon zitten. Wel nog een dik vest aan, maar toch. Uiteindelijk heb ik deze verrukkelijke lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla klaargemaakt. Zeg nu zelf met al die frisse kleuren, dit is toch het voorjaar op je bord. Lekker met een uitje, knoflook en rookspekjes erdoor en een houthakkersburger voor erbij en je hebt een top avondmaaltijd.
Wil je onze voorjaarsstamppot ook eens maken? Je vind het recept hieronder.
Lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels
- 400 gram snijbonen voorgesneden
- 75 gram veldsla
- 250 gram doperwten diepvries
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 10 gram margarine
- 150 ml melk
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
- Kook de aardappels in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 18 minuten gaar.
- Doe de snijboontjes samen met de doperwten in een pan met ruim water en wat zout.
- Kook gedurende 10 minuten.
- Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de spekreepjes toe en bak rondom lichtbruin.
- Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.
- Stamp de aardappels fijn met de melk, margarine en mosterd.
- Voeg de ui, knoflook, rookspekreepjes, snijbonen, doperwten en veldsla toe en roer alles goed door elkaar.
- Serveer direct.
Notities
Nog meer glutenvrije recepten zoals deze heerlijke lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla vind je op onze pagina met stamppotten.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?
Elke zondag verschijnt ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze ook voortaan in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.