Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Klaar in 45 minuten, Lente recepten, Stamppot  /  23 maart 2020

Lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla

Een heerlijke en gezonde lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla. Makkelijk om te maken en binnen 35 minuten klaar.

Iedereen is zo druk met de corona crisis. En dat is natuurlijk ook logisch gezien alles wat er speelt. Daardoor gaan we er wel een beetje aan voorbij dat het inmiddels gewoon lente is geworden. Persoonlijk vind ik dit het mooiste jaargetijde. Alles gaat weer langzaam in de bloei, de blaadjes komen terug aan de bomen, de koeien gaan weer naar buiten, het wordt weer wat warmer, de vogels maken hun nestjes weer klaar en overal zie je weer nieuw leven ontstaan.

Maar dat natuurlijk niet alleen. Ook komen er weer heerlijke voorjaarsproducten in de schappen van de supermarkt om de lekkerste glutenvrije gerechten mee te maken. Altijd fijn natuurlijk. Straks komt de postelein weer, maar ook de graskaas waar ik zo dol op ben. En uiteraard in april de asperges voor de liefhebbers.

Ons gerecht moest ook iets lente-achtigs uit stralen vond ik. Het zonnetje schijnt namelijk weer en als je uit de wind zit kun je zelfs lekker in de tuin of op het balkon zitten. Wel nog een dik vest aan, maar toch. Uiteindelijk heb ik deze verrukkelijke lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla klaargemaakt. Zeg nu zelf met al die frisse kleuren, dit is toch het voorjaar op je bord. Lekker met een uitje, knoflook en rookspekjes erdoor en een houthakkersburger voor erbij en je hebt een top avondmaaltijd.

Wil je onze voorjaarsstamppot ook eens maken? Je vind het recept hieronder.



Lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla
Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla

Een heerlijke en gezonde lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla. Makkelijk om te maken en binnen 35 minuten klaar.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands
Sleutelwoord aardappels, doperwten, glutenvrij, makkelijk recept, rookspekjes, snijbonen, stamppot, veldsla
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappels
  • 400 gram snijbonen voorgesneden
  • 75 gram veldsla
  • 250 gram doperwten diepvries
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 10 gram margarine
  • 150 ml melk
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
  • Kook de aardappels in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 18 minuten gaar.
  • Doe de snijboontjes samen met de doperwten in een pan met ruim water en wat zout.
  • Kook gedurende 10 minuten.
  • Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak rondom lichtbruin.
  • Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.
  • Stamp de aardappels fijn met de melk, margarine en mosterd.
  • Voeg de ui, knoflook, rookspekreepjes, snijbonen, doperwten en veldsla toe en roer alles goed door elkaar.
  • Serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk
Liefs Audrey en Sophie

Nog meer glutenvrije recepten zoals deze heerlijke lentestamppot met doperwten, snijbonen en veldsla vind je op onze pagina met stamppotten.



De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?

         

Elke zondag verschijnt ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze ook voortaan in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • avondeten
  • doperwten
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • lente recept
  • snijbonen
  • spekreepjes
  • stamppot
  • veldsla
  • voor het hele gezin
  • voorjaar
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten
  • zonder pakjes en zakjes

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Italiaanse krieltjesschotel met kip
Spaghetti met spinazie, pesto en gehakt

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 25 t/m 31 januari

glutenvrij weekmenu 2021-4

Onze nieuwste recepten

  • pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaasPasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen