Een heerlijke shoarma ovenschotel met knoflook-aardappelpuree en groenten met een heerlijke laag gegrilde kaas als topping.
Shoarma, maar dan op een andere manier. Niet in een pitabroodje of bij een bordje friet en een flinke lading knoflooksaus zoals shoarma vaak gegeten wordt. Nee, shoarma in een ovenschotel. Lekker met rode- en gele paprika, rode uien, knoflook, winterpeen, tomaten en prei. Daar boven op een heerlijke laag aardappelpuree met, ja alweer, knoflook. Knoflook en shoarma horen toch wel bij elkaar vind ik. Net zoals warme chocolademelk bij slagroom of uitjes en zuur bij haring. En last but not least. Een flinke laag geraspte kaas bovenop de knoflook-aardappelpuree welke je heerlijk laat smelten en goud bruin laat worden in de oven.
In dit recept heb ik kant-en-klare shoarma reepjes van de supermarkt gebruikt. Die van de Plus bleken namelijk glutenvrij te zijn. Check wel de ingrediënten als je deze shoarma ook wilt gebruiken. Soms verandert de samenstelling en blijkt iets niet meer glutenvrij te zijn Doordat ik kant-en-klare reepjes gebruikt heb, heb ik verder geen andere kruiden toegevoegd als alleen een beetje peper en zout.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf vleesreepjes te snijden en deze met zelfgemaakte shoarmakruiden te kruiden. Hoef je ook geen etiketten te checken. Je vind op onze website ook een recept voor homemade kipshoarma welke prima in deze ovenschotel past. Wil je deze heerlijke glutenvrije shoarma ovenschotel ook lactosevrij maken? Vervang dan de melk door lactosevrije melk en de margarine/boter voor een plantaardige variant.
Al trek gekregen in deze heerlijke shoarma ovenschotel met knoflook-aardappelpuree? Je vind ons recept hieronder.
Shoarma ovenschotel met knoflook-aardappelpuree
Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappels
- 500 gram shoarma
- 1 rode punt paprika
- 1 gele paprika
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 2 roma tomaten
- 2 rode uien
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 150 ml melk
- 15 gram boter of margarine
- 3 theelepels knoflookpuree
- geraspte kaas
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels, snijd ze in 4-en en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten met wat zout.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd beide paprika's, de tomaten en winterpeen in blokjes.
- Snijd de prei in ringetjes.
- Snipper de rode uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode uien en knoflook.
- Voeg de shoarma erbij en bak deze rondom aan.
- Schep nu de prei, winterpeen, paprika's en tomaten erbij en roerbak even mee.
- Verwarm intussen de melk in een steelpannetje.
- Giet de aardappels af en stoom even droog.
- Voeg de boter, warme melk, knoflookpuree en wat peper toe en stamp tot een puree met de aardappelstamper.
- Giet het overtollige vocht af van de shoarma en groenten
- Doe de shoarma en groenten in een ovenschaal.
- Schep hierboven op de aardappel-knoflookpuree en strijk glad met een spatel.
- Bestrooi de shoarma ovenschotel royaal met de geraspte kaas.
- Zet de shoarma ovenschotel in het midden van de oven en laat het geheel door en door warm worden en de kaas goudbruin in ongeveer 15 minuten.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze shoarma ovenschotel met knoflook-aardappelpuree? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.
Volgen jullie ons ook al op Social media?
Gister gemaakt, echt heel lekker! Familie vond het echt iets om snel nog een keer te maken. 🙂
Hi Katharina,
Dank voor je berichtje. Wat ontzettend fijn te horen dat ons recept zo goed bevallen is.
Groet,
Audrey