Een heerlijke en makkelijke glutenvrije spaghetti met broccoli, doperwten en bacon welke ook nog eens super snel klaar is.
Inmiddels hebben jullie al heel wat verschillende glutenvrije pastagerechten met de lekkerste ingrediënten op onze website voorbij zien komen. Je kunt er natuurlijk ook zo ontzettend veel mee. Je kan het zo gek niet bedenken of het combineert wel met pasta. Ook blijf ik het een perfecte manier vinden om van de restjes in de koelkast af te komen.
Deze zalige spaghetti met broccoli, doperwten en bacon is ook weer zo ontstaan. Er lag nog een struikje broccoli wat eigenlijk te weinig was om zo met z’n 3-en te eten als bijgerecht. Doperwten liggen hier standaard in de vriezer en prei is ook een ingrediënt wat ik altijd wel in huis heb. Net als glutenvrije pasta trouwens. Ik hamster altijd als er glutenvrije aanbiedingen zijn, dus heb meestal een aardig voorraadje glutenvrije pasta in huis. Bacon reepjes had ik laatst ook in de aanbieding bij AH meegenomen, dus daar kon ook nog wel wat mee. Verder zwierf er nog een bakje Paturain in de groentelade waar nog iets mee gedaan mocht worden. En voila, er is weer een nieuw glutenvrij recept ontstaan.
Zo makkelijk kan het soms zijn. Niet altijd hoor. Het gebeurt ook vaak dat ik zo ontzettend veel ideeën heb voor recepten dat ik minstens 2 uur aan het puzzelen ben met ingrediënten. Beetje onhandig op doordeweekse dagen, want we schuiven dan vaak te laat aan tafel. Ook al is het uiteindelijk een 30 minute meal, ha, ha.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de Paturain door lactosevrije roomkaas met tuinkruiden.
Wil je ons glutenvrije spaghetti recept met bacon, broccoli, doperwten en prei ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Spaghetti met broccoli, doperwten en bacon
Ingrediënten
- 350 gram glutenvrije spaghetti
- 1 struik broccoli
- 200 gram doperwten diepvries
- 1 prei
- 250 gram bacon reepjes
- 1 bakje Paturain met knoflook en kruiden 165 gram
- 2 rode uien
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd de broccoli in roosje en kook 5 minuten voor samen met wat zout naar smaak.
- Kook intussen de glutenvrije spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout beetgaar.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de prei in ringetjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de baconreepjes toe en bak rondom bruin.
- Voeg de prei toe samen met de doperwten. De doperwten mogen nog bevroren zijn, ze ontdooien snel in de pan.
- Schep de Paturain bij het geheel samen met de Italiaanse kruiden. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Als laatste voeg je de spaghetti en broccoli toe. Roer alles nog even goed door en serveer direct.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals deze spaghetti met broccoli, doperwten en bacon? Je vind ze allemaal op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?