Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Shoarma ovenschotel met knoflook-aardappelpuree
5
van
3
Stemmen
Een heerlijke shoarma ovenschotel met knoflook-aardappelpuree en groenten. Makkelijk om te maken, snel klaar en gewoon glutenvrij.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
25
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken
Glutenvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
432
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
800
gram
kruimige aardappels
500
gram
shoarma
1
rode punt paprika
1
gele paprika
1
winterpeen
1
prei
2
roma tomaten
2
rode uien
1
bolletje
Chinese knoflook
150
ml
melk
15
gram
boter of margarine
3
theelepels
knoflookpuree
geraspte kaas
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels, snijd ze in 4-en en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten met wat zout.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd beide paprika's, de tomaten en winterpeen in blokjes.
Snijd de prei in ringetjes.
Snipper de rode uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode uien en knoflook.
Voeg de shoarma erbij en bak deze rondom aan.
Schep nu de prei, winterpeen, paprika's en tomaten erbij en roerbak even mee.
Verwarm intussen de melk in een steelpannetje.
Giet de aardappels af en stoom even droog.
Voeg de boter, warme melk, knoflookpuree en wat peper toe en stamp tot een puree met de aardappelstamper.
Giet het overtollige vocht af van de shoarma en groenten
Doe de shoarma en groenten in een ovenschaal.
Schep hierboven op de aardappel-knoflookpuree en strijk glad met een spatel.
Bestrooi de shoarma ovenschotel royaal met de geraspte kaas.
Zet de shoarma ovenschotel in het midden van de oven en laat het geheel door en door warm worden en de kaas goudbruin in ongeveer 15 minuten.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappelpuree, gele paprika, glutenvrij, kaas, knoflook, ovenschotel, prei, Shoarma, winterpeen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Shoarma ovenschotel met knoflook-aardappelpuree
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
432
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
22
g
34
%
Verzadigd vet
7
g
44
%
Transvet
0.1
g
Meerv. onverz. vet
4
g
Enkelv. onverz. vet
9
g
Cholesterol
78
mg
26
%
Natrium
1359
mg
59
%
Kalium
1013
mg
29
%
Koolhydraten
35
g
12
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
6
g
7
%
Eiwit
23
g
46
%
Vitamine A
2867
IU
57
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
8
mg
40
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
94
mg
114
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
16
µg
15
%
Calcium
178
mg
18
%
Koper
0.3
mg
15
%
Foliumzuur
59
µg
15
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
0.5
mg
25
%
Magnesium
70
mg
18
%
Fosfor
319
mg
32
%
Selenium
17
µg
24
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag