• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Eenpansgerechten, Klaar in 45 minuten, Rijstgerechten, Wereldgerechten  /  5 april 2019

Jambalaya met kip, ham en chorizo

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Jambalaya met kip, ham en chorizo

Het is alweer even geleden sinds het laatste wereldgerecht, dus hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Deze keer hebben we gekozen voor de Amerikaanse jambalaya. Een heerlijk rijstgerecht met kip, chorizo, groenten en in onze versie ook ham.

Amerikaans?! Hoor ik je misschien denken. Ja, jambalaya is een Amerikaans gerecht wat ontstaan is in Louisiana toen Spanje het nog beheerste. Het gerecht is dan ook van oorsprong afgeleid van de Spaanse paella. Aangezien er in Amerika toen destijds weinig tot geen saffraan te krijgen was, werd deze vervangen door tomaten. Inmiddels zijn er eindeloos veel jambalaya variaties gemaakt op dit lekkere gerecht waarvan onze glutenvrije versie er eentje van is.



jambalaya
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

jambalaya

Een van de wereldgerechten. Namelijk gluten- en lactosevrije jambalaya met kip, ham en chorizo.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij, Wereldgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 650 gram kipfilet
  • 200 gram chorizo
  • 250 gram hamblokjes
  • 300 gram basmati rijst
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 lente-uitjes
  • 2 uien
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de basmatirijst met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
  • Snijd de chorizo in dunne plakjes. Ik gebruik altijd de chorizo droge worst van Stegeman. Deze is glutenvrij.
  • Snipper de uien. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
  • Vervolgens snijd je de paprika's in blokjes, de lente-uitjes in ringetjes en de bleekselderij in stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg na ongeveer 2 minuten de kipblokjes toe en bak rondom even aan.
  • Schep de chorizo en hamblokjes bij de kip en roerbak zo'n 2 tot 3 minuten mee.
  • Voeg de paprika's, lente-uitjes en bleekselderij toe samen met de cajun kruiden, paprika poeder en cayennepeper. Roerbak alles zo'n 5 minuten totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Giet daarna de tomatenblokjes in de wok en snipper de bladpeterselie erboven. Laat alles zo'n 5 minuten verder door smoren.
  • Schep als laatste de rijst bij het geheel en roer alles nog even goed door.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer gerechten zoals deze gluten- en lactosevrije jambalaya? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije (en lactosevrij) wereldgerechten!



Volgens jullie de avonturen van Sophie en mij al op instagram?

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • Amerikaanse keuken
  • chorizo
  • foodblog
  • foodie
  • gezinsrecept
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • glutenvrij koken
  • ham
  • kip
  • kip jambalaya
  • lactosevrij
  • paprika
  • rijst
  • wat eten we vandaag?
  • wereldgerecht

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Pasta met ratatouille en gehakt
Boemboe nasi goreng, gluten- en lactosevrij

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands