Pasta met ratatouille en gehakt

Elke dag blijft het natuurlijk weer een kunst om iets lekkers op tafel te zetten wat uiteraard gluten- en lactosevrij is. Maar natuurlijk ook gezond en als het even kan snel, want met al die drukke dagen is er vaak weinig tijd om te koken. Afhalen is vaak geen optie, want steeds ligt maar weer die verrekte kruisbesmetting op de loer. En, moet ik eerlijk bekennen, in de tijd dat ik eventueel iets afhaal of laat bezorgen heb ik veelal zelf iets lekkers in elkaar geflanst. Gewoon er altijd voor zorgen dat je het een en ander aan basisingrediënten in je koel- en voorraadkast hebt liggen waar je lekker mee uit de voeten kan. Zo is ook deze snelle en super lekkere glutenvrije pasta met ratatouille en gehakt ontstaan. Wat pasta, gehakt, courgette, aubergine en paprika. Knoflook en uien heb ik ook altijd standaard in huis en tadaa! Een nieuw en veilig gerecht!

Deze heerlijke pasta met ratatouille en gehakt is ook nog eens erg makkelijk om te maken en ligt gewoon binnen 25 minuten op je bord. Lekker veel geraspte Parmezaanse kaas er over en hopla, eten maar! Ben je benieuwd naar ons recept? Je vind het hieronder!



Pasta met ratatouille en gehakt

Mega makkelijk en super snel is deze heerlijke gluten- en lactosevrije pasta met ratatouille en gehakt.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije penne
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1,5 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 runderbouillonblokje
  • 50 ml water
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas optioneel

Hoe maak je het?

  1. Hak de knoflook zo fijn mogelijk. Wil je nog sneller zijn, neem dan een beetje knoflookpuree uit een tube.

  2. Snijd de ui en paprika in blokjes. Halveer de cherry tomaatjes.

  3. Snijd vervolgens de aubergine en courgette in de lengte in vier stukken en vervolgens in partjes.

  4. Zet intussen een pan water op voor de glutenvrije penne met het bouillonblokje en wat zout. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

  5. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg het gehakt toe na 2 minuten en bak het rul.

  6. Schep de cherry tomaatjes in de wok en laat ze even zacht worden.

  7. Voeg vervolgens de courgette, aubergine en paprika toe samen met de Provençaalse kruiden en roerbak even mee zodat de groente beetgaar is.

  8. Als laatste voeg je de tomatenpuree toe samen met het water en peper en zout naar smaak. Laat het geheel nog eventjes door pruttelen.

  9. Giet de pasta af en giet deze bij de ratatouille met gehakt. Meng alles goed door.

  10. Serveer de pasta met ratatouille en gehakt direct. Rasp er eventueel nog lekker wat Parmezaanse kaas overheen.

Notities

Wij hebben weer erg genoten van dit heerlijke en snelle glutenvrije pastarececpt en hopen uiteraard jullie ook.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer snelle gluten- en lactosevrije gerechten zoals deze pasta met ratatouille en gehakt? Je vind ze allemaal op onze pagina met 30 minuten en minder recepten!



Ben je benieuwd welke avonturen Sophie en ik, naast gluten- en lactosevrij koken, nog meer beleven? Volg ons dan ook op Instagram en kijk mee achter de schermen van Sophie Glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code