Kook de basmatirijst met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
Snijd de chorizo in dunne plakjes. Ik gebruik altijd de chorizo droge worst van Stegeman. Deze is glutenvrij.
Snipper de uien. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Vervolgens snijd je de paprika's in blokjes, de lente-uitjes in ringetjes en de bleekselderij in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg na ongeveer 2 minuten de kipblokjes toe en bak rondom even aan.
Schep de chorizo en hamblokjes bij de kip en roerbak zo'n 2 tot 3 minuten mee.
Voeg de paprika's, lente-uitjes en bleekselderij toe samen met de cajun kruiden, paprika poeder en cayennepeper. Roerbak alles zo'n 5 minuten totdat de groenten beetgaar zijn.
Giet daarna de tomatenblokjes in de wok en snipper de bladpeterselie erboven. Laat alles zo'n 5 minuten verder door smoren.
Schep als laatste de rijst bij het geheel en roer alles nog even goed door.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie