Ben je ook zo dol op de Griekse keuken net als wij? Probeer dan ook eens deze zalige glutenvrije bifteki. Heerlijke Griekse gekruide gehaktrolletjes welke je binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Heb je onze Griekse kofta wel eens geprobeerd? Je weet wel, dat wereldgerecht uit zo’n pakje, maar dan glutenvrij? Ja? Dan moet je deze bifteki ook echt eens proberen. Zó lekker. Je waant je echt even in Griekenland. Wij hebben deze bifteki laatst gegeten in combinatie met de Griekse salade en citroen-knoflook aardappeltjes wat een mega lekkere combinatie is. Maar ze combineren bijvoorbeeld ook uitstekend met de tomatenpilaf en de Griekse groenteschotel met feta.
Je kunt de bifteki ook maken met fetakaas erin. Volg dan het recept zoals hieronder. In plaats dat je balletjes rolt, vouw je nu het gehakt om een reepje fetakaas heen van ongeveer 4 cm lang en knijp het aan alle kanten goed dicht. Je bakt ze volgens de instructie in het recept zoals hier beneden beschreven.
Wil je deze zalige Griekse glutenvrije bifteki ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Bifteki, Griekse gehaktrolletjes
Ingrediënten
- 500 gram half-om-gehakt
- 1 ui
- 2 theelepels oregano
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels peterselie
- 1 eetlepel munt
- 1 theelepel komijn
- 1 ei
- 5 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui zo fijn mogelijk en knoflook zo fijn mogelijk.
- Meng het gehakt met de ui, knoflook, munt, oregano, peterselie, ei, paneermeel, komijn, paprikapoeder, peper en zout.
- Kneed het gehakt goed door en verdeel het in 8 gelijke stukken.
- Maak daar eerst balletjes van en duw ze vervolgens wat platter tot gehaktrolletjes.
- Laat de bifteki ongeveer een half uur in de koelkast opstijven. Zo voorkom je dat ze straks uit elkaar vallen in de pan. Je kunt ze eventueel ook een avond van te voren maken.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in de braadpan of koekenpan en bak de bifteki rondom bruin op hoog vuur.
- Zet het vuur laag en laat ze rustig door sudderen totdat ze van binnen gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke Griekse glutenvrije recepten? Probeer dan ook eens de souvlaki van varkenshaas. Echt een aanrader! Of wat denk je van de Griekse klassieker, de moussaka?
Volgen jullie ons ook al op Social Media?










