De leukste en lekkerste glutenvrije paascupcakes met botercrème en discodip maak je gewoon zelf. Moeilijk?! Wel nee! Met onze stap-voor-stap uitleg gaat het zeker lukken!
Afgelopen week heb je ze misschien wel in onze glutenvrije paasspecial zien staan of op social media. De paascupcakes. Super schattige paashaasjes en kuikens voor bij de koffie. Na mijn ontdekking van de glutenvrije discodip afgelopen zondag heb ik jullie beloofd om een oud recept van Sophie’s Bakery om te zetten in een glutenvrije variant. Namelijk deze glutenvrije paascupcakes met botercrème en discodip.
Mocht je de paashaasjes en kuikens toch nog wat te lastig vinden. Dan zijn deze glutenvrije paascupcakes een super alternatief. In plaats van diverse onderdelen uit te steken uit fondant, op de bloemetjes na, decoreer je ze nu met een heerlijke romige glutenvrije botercrème. Chocoladepaaseitjes even afpellen en wat discodip erop strooien en klaar ben je. En zeg nu zelf. Ziet het er niet geweldig uit! Dit staat toch super gezellig op jouw koffietafel. En lekker dat ze zijn!
De baking cups heb ik wederom van het merk House of Marie gebruikt. Deze zijn echt mijn favoriet. Ze blijven vormvast, laten niet los van de cupcake, verkleuren niet in de oven en doordrenken niet met bakvet. Je hebt ze in verschillende vrolijke kleuren en dessins en zijn te koop bij de diverse taartshops.
Botercrème tip
Soms heeft botercrème de neiging om te gaan schiften. Dit kan gebeuren als je kleurstof toevoegt of als niet alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben. De molecuultjes vinden elkaar dan niet zo lief en gaan van elkaar scheiden. Je kunt dit niet altijd van te voren zien en het is natuurlijk best vervelend.
Weggooien dan maar?! Nee hoor. Niet doen. Zonde. Ik heb een trucje voor je. Zet de beslagkom met daarin de botercrème in een bak met heet water en begin vervolgens met flink doorroeren. Alle molecuultjes krijgen dan dezelfde temperatuur en kruipen weer gezellig tegen elkaar aan waardoor het zaakje weer gaat hechten. Mochten ze erg dwars zijn, dan kan je nog even de mixer erdoor halen. Daarna laten afkoelen en klaar. Botercrème gered!
Wil je deze heerlijke glutenvrije paascupcakes ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept en de uitleg.
Glutenvrije paascupcakes met botercreme en discodip
Keukengerei
- PME Blossom plunger groot
- Baking tray 12 gaats
- Wilton 1M open star spuitmondje
- (wegwerp) spuitzak met grote adapter
Ingrediënten
- 1 pak glutenvrije cakemix AH vrij van gluten
- 4 eieren M
- 465 gram zachte roomboter
- 200 gram glutenvrije botercreme mix Tasty me
- 135 ml water
- 20 chocolade paaseitjes glutenvrij
- gekleurd fondant div. vrolijke kleuren
- glutenvrije discodip BioVegan
- 20 Paas baking cups House of Marie
- eetbare kleurpasta lime green progel
Hoe maak je het?
- Mix 200 gram botercrème mix met het water door elkaar met een garde tot een glad mengsel.
- Zet aan de kant en laat een uur rusten
- Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe vervolgens de cakemix in een kom samen met 225 gram zachte roomboter en 4 eieren. Mix het geheel tot een egaal beslag.
- Vul nu de baking cups met een ijsbolletjeslepel met het beslag. Houdt per baking cup 45 gram beslag aan.
- Zet de gevulde baking cups direct in de muffin tray om vervorming te voorkomen.
- Bak de cupcakes in het midden van de oven gedurende zo'n 15 minuten gaar en goudbruin.
- Leg een zware snijplank op de cupcakes zodra deze uit de oven komen gedurende 1 minuut. Zo worden ze mooi plat en kan je ze straks beter decoreren.
- Haal de cupcakes nu uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
- Mix de helft botercrème mix met de zachte roomboter. Als alles goed is opgenomen voeg je de tweede helft botercrème mix toe samen met de groene kleurstof.
- Mix tot een gladde botercrème. Let op! Ik gebruik in dit recept de mix van Tasty Me. Een andere botercrème mix kan een andere bereidingswijze hebben.
- Doe de groene botercrème in een spuitzak met adapter en het 1M spuitmondje.
- Spuit op elke cupcake een groene roos. Houdt daarvoor de spuitzak rechtop. Spuit een klein puntje op de cupcake en draai met de spuitzak tegen de klok in van binnen naar buiten toe. That's it!
- Steek bloemetjes uit het fondant met de blossom plunger. Maak kleine balletjes van fondant en maak daarmee het hart van de bloem. Het leukste is dat het hart een andere kleur is dan de bloem.
- Leg op elke cupcake een chocolade paaseitje.
- Bestrooi ze vervolgens met wat glutenvrije discodip.
- Leg als laatste de bloemetjes op de cupcakes.
Opmerkingen

Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke recepten voor de Paasdagen? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije paasrecepten. Er zit vast iets lekkers voor je bij. Zoals bijvoorbeeld een heerlijke eiersalade met bieslook, maar ook super lekkere gevulde eieren of zalige broodjes ei met bacon en kaas uit de oven.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij, reviews en soms een leuke winactie.