Ook zo dol op de Griekse keuken? Probeer dan ook eens deze zalige bifteki. Heerlijke Griekse gekruide gehaktrolletjes
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Rusten 30 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Gang Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Grieks, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 234kcal
Porties 8stuks
Ingrediënten
500gramhalf-om-gehakt
1ui
2theelepelsoregano
3teentjesknoflook
2eetlepelspeterselie
1eetlepelmunt
1theelepelkomijn
1ei
5eetlepelsglutenvrij paneermeel
1theelepelpaprikapoeder
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de ui zo fijn mogelijk en knoflook zo fijn mogelijk.
Meng het gehakt met de ui, knoflook, munt, oregano, peterselie, ei, paneermeel, komijn, paprikapoeder, peper en zout.
Kneed het gehakt goed door en verdeel het in 8 gelijke stukken.
Maak daar eerst balletjes van en duw ze vervolgens wat platter tot gehaktrolletjes.
Laat de bifteki ongeveer een half uur in de koelkast opstijven. Zo voorkom je dat ze straks uit elkaar vallen in de pan. Je kunt ze eventueel ook een avond van te voren maken.
Verhit een flinke scheut olijfolie in de braadpan of koekenpan en bak de bifteki rondom bruin op hoog vuur.
Zet het vuur laag en laat ze rustig door sudderen totdat ze van binnen gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie