Een heerlijke filet rollade met serranoham en honing-appel glaze om je vingers bij af te likken. Perfect als hoofdgerecht, maar ook geweldig als onderdeel van je kerstbuffet.
Ik kan straks echt niet meer kiezen wat we nu gaan serveren tijdens ons eigen Dobber kerstdiner. Mijn moeder vroeg vanmiddag nog wat de plannen zijn met de Kerst. Heel eerlijk, ik heb eigenlijk nog geen idee. Dus ik heb maar tegen mijn ouders gezegd: “Kijk maar bij de kerstrecepten op de website, het gaan er een aantal van die lijst worden”. ha, ha. Deze filet rollade met serranoham en honing-appel glaze is namelijk ook super lekker geworden. Patrick en ik hebben samen bijna een hele rollade opgegeten. Ook Sophie vond hem ook erg lekker. Door de appel en honing is hij wat zoeter en daardoor ook erg geschikt voor kieskeurige kinderen zoals onze kleine dame van 6 jaar oud.
Ook combineert deze filet rollade met serranoham perfect bij veel andere gerechten zoals bijvoorbeeld de gekarameliseerde bospeentjes, gestoofde sperziebonen, hasselback aardappels of gratin dauphinois. Serveer er eventueel wat zelfgemaakte cranberry compote bij en je hebt een heerlijke kerstmaaltijd. Heerlijk met een frisse aardbeienmousse toe.
Wil je deze filet rollade met serranoham en honing-appel glaze ook serveren tijdens jou glutenvrije kerstdiner? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.
Fijne feestdagen allemaal!
Filet rollade met serranoham en honing-appel glaze
Keukengerei
- braadslee
- keuken touw
Ingrediënten
- 1 filet rollade ongeveer 500 tot 600 gram
- 6 plakken serranoham
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 2 eetlepels honing
- 3 eetlepels appelmoes
- 2 theelepels mosterd
- 3 takjes rozemarijn
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Haal de rozemarijn af en hak de naaldjes fijn.
- Meng de honing, appelmoes, mosterd, knoflook, rozemarijn en wat peper en zout naar smaak. Niet te veel zout, want de serranoham is ook al zout van zichzelf.
- Knip het netje van de rollade.
- Smeer de rollade in met de helft van de appel-honing glaze.
- Leg 3 plakken serranoham dakpansgewijs in de lengte over de rollade heen en plak vast aan de glaze.
- Draai de rollade om en beleg ook deze kant met de serranoham.
- Knip 5 stukken keuken touw.
- Bind 1 stuk in de lengte over de rollade en de andere 4 in de breedte.
- Smeer de rollade in met de rest van de appel-honing glaze.
- Zet de rollade in het midden van oven en laat in zo'n 45 minuten bruin en gaar worden. Draai de rollade af en toe om en giet er wat van het braadvocht overheen.
- Bedek de filet rollade met serranoham en honing-appel glaze met een stuk aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voordat je hem opdient.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije kookinspiratie voor de feestdagen? Kijk dan eens op onze pagina met glutenvrije kerstrecepten.
Volgen jullie ons ook al op Social media? Je vind hier niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook de avonturen van Sophie en mij. Maar ook soms win acties, onze nieuwe glutenvrije ontdekkingen, reviews en nog veel meer!