Filet rollade met serranoham en honing-appel glaze
4,50 van 4 Stemmen
Een heerlijke filet rollade met serranoham en honing-appel glaze. Een geweldig hoofdgerecht voor bij je kerstdiner, maar ook perfect voor je kerstbuffet.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
10 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur20 minutenminuten
Gang buffetgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 282kcal
Porties 4personen
Keukengerei
braadslee
keuken touw
Ingrediënten
1filet rolladeongeveer 500 tot 600 gram
6plakkenserranoham
1bolletjeChinese knoflook
2eetlepelshoning
3eetlepelsappelmoes
2theelepelsmosterd
3takjesrozemarijn
peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Haal de rozemarijn af en hak de naaldjes fijn.
Meng de honing, appelmoes, mosterd, knoflook, rozemarijn en wat peper en zout naar smaak. Niet te veel zout, want de serranoham is ook al zout van zichzelf.
Knip het netje van de rollade.
Smeer de rollade in met de helft van de appel-honing glaze.
Leg 3 plakken serranoham dakpansgewijs in de lengte over de rollade heen en plak vast aan de glaze.
Draai de rollade om en beleg ook deze kant met de serranoham.
Knip 5 stukken keuken touw.
Bind 1 stuk in de lengte over de rollade en de andere 4 in de breedte.
Smeer de rollade in met de rest van de appel-honing glaze.
Zet de rollade in het midden van oven en laat in zo'n 45 minuten bruin en gaar worden. Draai de rollade af en toe om en giet er wat van het braadvocht overheen.
Bedek de filet rollade met serranoham en honing-appel glaze met een stuk aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voordat je hem opdient.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie