Ja, daar is er weer eentje. Zo’n heerlijke kerst klassieker. Namelijk deze makkelijke en snelle gekarameliseerde bospeentjes uit de oven.
Wat is deze tijd van het jaar toch extra leuk voor een foodie zoals ik. Lekker los met allerlei glutenvrije kerstrecepten. Ook mijn gezin hoor je momenteel niet klagen. Zij mogen namelijk eerst alles voorproeven en keuren voordat het op de website komt. Dat lijdt er wel toe dat ze inmiddels al de nodige kerstdineetjes naar binnen hebben geschrokt wat me doet denken aan die reclame van Lidl. Het meisje dat elke dag een andere stamppot eet.
Zie het al helemaal voor me. Een vriendinnetje vraagt aan Sophie op het schoolplein: “Wat eten jullie vandaag?” “Glutenvrij kerstdiner” De andere dag: “Wat eten jullie vandaag?” “Glutenvrij kerstdiner”. “Huh, alweer kerstdiner”. ha, ha. Helaas wordt het niet 100% warm geserveerd, want natuurlijk moet ik ook steeds de nodige foto’s maken. Maar daar zijn ze inmiddels al wel aan gewend. “Wat heb jij gisteren gegeten?” “Kijk maar op de website van mijn vrouw” “Erg lekker, maar wel een beetje lauw”. hi, hi.
Maar goed, ik dwaal weer eens af, want ik heb dit heerlijke gekarameliseerde bospeentjes recept voor jullie. Een top bijgerecht voor bij het kerstdiner. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Door de honing zijn de wortelejes lekker zoet, waardoor ze ook een uitstekend gerecht zijn voor onze kieskeurige kids. Lekker met bijvoorbeeld de kerstkip met sinaasappel van afgelopen week en gratin dauphinois. Als je me een beetje gevolgd hebt op Facebook en Instagram, dan weet je dat er aan de gratin dauphinois nog een verhaal vast zit. Het recept voor de gratin dauphinois verschijnt ook nog voor de Kerst, want uiteindelijk is het wel goed gelukt.
Wil je deze heerlijke gekarameliseerde bospeentjes uit de oven ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Gekarameliseerde bospeentjes
Ingrediënten
- 1 bosje bospeentjes
- 6 takjes tijm
- 1 sjalotje
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verwijder het loof van de bospeentjes en schraap ze schoon. Ik schil ze meestal heel dun met een dunschiller.
- Meng de honing met de olijfolie en wat peper en zout naar smaak.
- Haal de blaadjes tijm af en roer deze door de honing met olijfolie.
- Snijd het sjalotje en de knoflook grof.
- Leg de bospeentjes in een ovenschaal en bestrijk ze met het honing-tijm mengsel.
- Leg de stukjes sjalot en knoflook tussen de peentjes.
- Zet de bospeentjes in het midden van de oven en laat ze in ongeveer 30 minuten karameliseren en gaar worden. Draai af en toe om.
- Serveer de gekarameliseerde bospeentjes direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Op zoek naar nog meer glutenvrije inspiratie voor de feestdagen? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije kerstrecepten.
Volgen jullie ons ook al op Social media?