• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Desserts, Frosting, taartvulling en toppings, Jaaroverzicht 2019, Kerst, Paasrecepten, Vegetarisch, vullingen en toppings, Zomer recepten  /  11 juli 2018

Aardbeienmousse, een heerlijk dessert of taartvulling

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Aardbeienmousse, een heerlijk dessert of taartvulling

De lekkerste aardbeienmousse maak je gewoon heel makkelijk zelf! Het enige nadeel van deze zalige aardbeienmousse is, is dat hij minstens 4 uur in de koelkast moet opstijven. Dat geduld heb ik vaak niet, dus meestal is voor die tijd de helft al op, ha, ha. Daarom maken wij bij voorbaat altijd maar een dubbele portie. Ook zo sneu als de visite geen toetje heeft 😉
Aardbeienmousse kun je het ook makkelijk een avond van te voren maken, zodat je de andere dag direct kunt aanvallen!

Je zult begrijpen dat deze aardbeienmousse dan ook een van onze favoriete recepten is. Een lekker en fris zomers recept, maar eigenlijk kun je deze zomerkoninkjes mousse gewoon het hele jaar door maken. Zoals wij bijvoorbeeld ook vaak doen, met de Kerst, mmm.

Aardbeienmousse is heerlijk als dessert met slagroom, wat extra aardbeien en een blaadje munt. Maar ook geweldig met een bolletje vanille-ijs en een kniepertje.  Of wat denk je van aardbeienmousse met warme chocoladesaus, mmm.

Aardbeienmousse als taartvulling

Ja, je leest het goed hoor. Deze gluten- en melkvrije aardbeienmousse is ook zeer geschikt als taartvulling. In huize Dobber vind je deze aardbeien taartvulling dan ook regelmatig terug in onze glutenvrije biscuittaarten. Een fantastische combinatie met banketbakkersroom, pure chocoladeslagroom of lemon curd. De snijvlakken van het biscuit dan een beetje trempereren met een beetje Licor 43 en afsmeren met pure chocolade ganache. Dat is écht snoepen! :-p

Variatie tip! Vervang de aardbeien door frambozen. Ook om je vingers af te likken zo lekker!
Eet je alleen glutenvrij? Vervang dan de Alpro cuisine soya door gewone slagroom.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit heerlijke aardbeienmousse recept? Scroll dan snel verder voor de uitgebreide beschrijving!



aardbeienmousse
Afdrukken Pin
3.42 van 24 Stemmen

Aardbeienmousse

Een heerlijke- en veelzijdige aardbeienmousse. Deze zomerkoninkjes mousse is zowel glutenvrij, lactosevrij en melkvrij. Een perfect recept voor een dessert, maar ook erg lekker als taartvulling in je biscuittaart.
Gang Dessert
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Sleutelwoord aardbeien, dessert, glutenvrij, Kerst, mousse, nagerecht, slagroom, toetje
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
opstijven 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 250 ml Alpro Cuisine Soya (op te kloppen)
  • 1 limoen
  • 100 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Instructies

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd wat grotere aardbeien eventueel doormidden.
  • Week 3 blaadjes gelatine in wat koud water.
  • Doe 100 gram suiker (ik gebruik gewone kristalsuiker) in een kom. Voeg de aardbeien hier aan toe.
  • Knijp het sap van de limoen boven de aardbeien en suiker uit.
  • Pureer de suiker, limoen en aardbeien zo fijn mogelijk. Zet even aan de kant.
  • Doe 3 eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de blaadjes gelatine een voor een uit en stop ze in het pannetje.
  • Verwarm de gelatine totdat het vloeibaar is. 
  • Roer de vloeibare, nog warme, gelatine door het het aardbeienmengsel en zet dit even in de koelkast.
  • Klop in de tussen tijd de room gedurende zo'n 2 minuten, totdat het lobbig tot stijf is.
  • Schep de room door het aardbeienmengsel.
  • Zet de aardbeienmousse minimaal 2 uur in de koelkast, zodat deze op kan stijven.
  • Serveer de aardbeienmousse met wat slagroom, extra verse aardbeien en eventueel wat blaadjes munt.

Notities

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van Alpro Cuisine Soya op te kloppen, zodat dit recept ook melkvrij is.
Je kunt natuurlijk ook lactosevrije slagroom gebruiken van bijvoorbeeld MinusL. De opklop tijd is dan wat langer.
 
Eet smakelijk!
Liefs Audrey
 
 
 
 

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije feesttoetjes zoals deze zalige aardbeienmousse? Kijk dan ook eens op onze pagina met desserts. Hier vind heerlijke tiramisu of wat denk je bijvoorbeeld van chocolademousse , stracciatella panna cotta en zelfgemaakt vanille roomijs? Mmm



Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • aardbei
  • aardbeienbavarois
  • aardbeienmousse
  • dessert
  • fruit
  • glutenvrij
  • koemelkvrij
  • lactosevrij
  • melkvrij
  • slagroom
  • soja
  • taartvulling
  • toetje
  • zomer recept
  • zomerkoninkjes
  • zuivelvrij

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Havermout pannenkoeken, makkelijk, snel en glutenvrij
Tabouleh met kip

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands