Aardbeienmousse, een heerlijk dessert of taartvulling

Aardbeienmousse. Een van onze favoriete recepten. Een lekker en fris zomers recept, maar eigenlijk kun je deze zomerkoninkjes mousse gewoon het hele jaar door maken.

Heerlijk als dessert met slagroom, wat extra aardbeien en een blaadje munt. Of super lekker met een bolletje vanille-ijs en een kniepertje, zoals wij afgelopen Kerst ook hebben gegeten.

Deze gluten- en melkvrije aardbeienmousse is ook zeer geschikt als taartvulling. In huize Dobber vind je deze aardbeien taartvulling dan ook regelmatig terug in onze glutenvrije biscuittaarten. Een fantastische combinatie met banketbakkersroom, pure chocoladeslagroom of lemon curd. De snijvlakken van het biscuit dan een beetje trempereren met een beetje Licor 43 en afsmeren met pure chocolade ganache. Dat is écht snoepen! :-p

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons recept? Scroll dan snel verder!

 



Aardbeienmousse

Een heerlijke- en veelzijdige aardbeienmousse. Deze zomerkoninkjes mousse is zowel glutenvrij, lactosevrij en melkvrij. Een perfect recept voor een dessert, maar ook erg lekker als taartvulling in je biscuittaart.

Gang Dessert
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 250 ml Alpro Cuisine Soya (op te kloppen)
  • 1 limoen
  • 100 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Hoe maak je het?

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd wat grotere aardbeien eventueel doormidden.

  2. Week 3 blaadjes gelatine in wat koud water.

  3. Doe 100 gram suiker (ik gebruik gewone kristalsuiker) in een kom. Voeg de aardbeien hier aan toe.

  4. Knijp het sap van de limoen boven de aardbeien en suiker uit.

  5. Pureer de suiker, limoen en aardbeien zo fijn mogelijk. Zet even aan de kant.

  6. Doe 3 eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de blaadjes gelatine een voor een uit en stop ze in het pannetje.

  7. Verwarm de gelatine totdat het vloeibaar is. 

  8. Roer de vloeibare, nog warme, gelatine door het het aardbeienmengsel en zet dit even in de koelkast.

  9. Klop in de tussen tijd de room gedurende zo'n 2 minuten, totdat het lobbig tot stijf is.

  10. Schep de room door het aardbeienmengsel.

  11. Zet de aardbeienmousse minimaal 2 uur in de koelkast, zodat deze op kan stijven.

  12. Serveer de aardbeienmousse met wat slagroom, extra verse aardbeien en eventueel wat blaadjes munt.

Notities

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van Alpro Cuisine Soya op te kloppen, zodat dit recept ook melkvrij is.

Je kunt natuurlijk ook lactosevrije slagroom gebruiken van bijvoorbeeld MinusL. De opklop tijd is dan wat langer.

 

Eet smakelijk!

Liefs Audrey

 

 

 

 

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije kookinspiratie? Kijk dan ook eens in onze recepten index boordevol heerlijke (gezins)recepten. Wekelijks worden hier nieuwe recepten aan toegevoegd. Blijf dus onze website in de gaten houden!

 



 

www.sophieglutenvrij.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code