Gestoofde sperziebonen met kastanje champignons in rode wijnsaus

Deze gestoofde sperziebonen met kastanje champignons in rode wijnsaus zijn een feestje op je bord. Ze zien er niet alleen super mooi uit, maar zijn ook nog eens heel erg lekker, makkelijk om te maken en snel klaar.

Inmiddels hebben jullie al een aantal recepten voor de Kerst voorbij zien komen. Zo heb ik laatst al een heerlijke beenham met cranberry’s met jullie gedeeld. Vorige was het de beurt aan die super mooie en o zo lekkere hasselback aardappels. Vandaag zijn deze heerlijke gestoofde sperziebonen met kastanje champignons in rode wijnsaus aan de beurt.

Het klinkt als een heel ingewikkeld en bewerkelijk recept, maar niets is minder waar. Deze boontjes met champignons zijn juist erg makkelijk om te maken en staan ook nog eens binnen 45 minuten op tafel. Geweldig toch? Wil je ze eventueel iets van te voren maken voor je Kerstdiner? Geen probleem! Je kunt ze namelijk ook heel eenvoudig weer opwarmen. Zo heb jij eventueel meer tijd om de rest van je glutenvrije Kerstdiner voor te bereiden. En vaak worden gerechten met saus alleen maar lekkerder als je ze eventjes laat staan. De smaken kunnen dan nog beter mengen.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de kookroom door Alpro cuisine. Wil je dit heerlijke glutenvrije bijgerecht ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



Gestoofde sperziebonen met kastanje champignons in rode wijnsaus

Deze gestoofde sperziebonen met kastanje champignons in rode wijnsaus zijn echt een feestje op je bord. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar.

Gang Bijgerecht
Keuken Glutenvrij
Keyword bijgerecht, glutenfree, glutenvrij, kastanje champignons, Kerst, makkelijk recept, rookspek, snel recept, sperziebonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 125 gram rookspekreepjes
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepels tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 250 ml rode wijn
  • 6 eetlepels kookroom of Alpro cuisine
  • 1 runderbouillonblokje
  • zwarte peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm.

  2. Verwijder de steeltjes van de kastanje champignons en snijd ze vervolgens in plakjes.

  3. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  4. Verhit een beetje olijfolie in de braadpan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.

  5. Voeg de rookspek reepjes toe en bak even mee.

  6. Schep nu de sperziebonen en kastanje champignons bij het geheel en roerbak even mee.

  7. Schenk nu de rode wijn bij het geheel samen met de tijm, het runderbouillonblokje, laurierblaadje en wat peper en zout naar smaak.

  8. Schep 6 eetlepels kookroom bij de sperziebonen en breng het geheel aan de kook.

  9. Laat de sperziebonen met kastanje champignons op laag vuur met de deksel op de pan in zo'n 15 minuten verder gaar stoven.

  10. Schep regelmatig om.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije recepten voor de feestdagen? Je vind ze allemaal op onze pagina met Kerst recepten. Of wil je juist nog meer snelle glutenvrije recepten bekijken? Deze vind je op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten en op onze pagina met “30 minuten of minder” recepten.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code