Vinden jullie Zuid-Amerikaanse gerechten ook zo lekker? Mijn gezin is er in ieder geval dol op. Hier staat het dan ook geregeld op tafel. Heerlijke Mexicaanse chili con carne, arepas, enchiladas, pabellon criollo en afgelopen week voor het eerst deze zalige burritos met kip, paprika en lente-uitjes gemaakt. Lekker met wat ijsbergsla er tussen en een laagje crème fraîche. Wat waren die lekker zeg. Echt om je vingers bij op te eten.
Voorheen maakte ik de maistortilla altijd zelf. Ontzettend leuk om te maken en mega lekker, maar het is wel een klusje om ze te maken. Je moet er echt tijd voor uit trekken. Deeg maken, daarna balletjes, vervolgens stuk voor stuk tussen de tortillapers en daarna natuurlijk nog bakken. Tegenwoordig gebruik ik daarom de tortilla’s van old el paso. Dit zijn voor mij de beste glutenvrije tortilla’s die je kunt krijgen. En mocht ik weer een keertje wat meer tijd hebben, dan maak ik ze weer zelf. Je kunt er namelijk ook een aantal extra maken en bewaren in de vriezer. Top!
Wil je deze heerlijke burritos met kip, paprika en lente-uitjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Burritos met kip, paprika en lente-uitjes
Ingrediënten
- 8 glutenvrije tortilla's old el paso
- 500 gram kipfilet
- 1 rode punt paprika
- 1 gele paprika
- 4 lente-uitjes
- 1 rode ui
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 rode peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- ¼ theelepel cayennepeper
- ¼ krop ijsbergsla
- crème fraîche
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Bestrooi de reepjes kip met het paprikapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, cayennepeper, peper en zout en meng door elkaar.
- Snijd de rode ui in 4-en en vervolgens in reepjes.
- Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Vervolgens snijd je beide paprika's ook in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Snijd ook van de ijsbergsla reepjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper.
- Voeg de kipreepjes toe en bak rondom aan.
- Schep de rode ui, lente-uitjes en paprika's bij het geheel en roerbak even mee.
- Verwarm intussen de tortilla's volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Smeer wat crème fraîche op elke tortilla en strooi er wat sla over heen.
- Schep vervolgens de kipreepjes met paprika en lente-ui op de tortilla's en rol ze op tot een burrito.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op de Mexicaanse keuken en ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze burritos met kip? Probeer dan ook eens onze enchiladas met paprika, kidneybonen en gehakt, de Mexicaanse kipschotel of onze zalige chili con carne.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.