Vandaag heb ik eindelijk weer een nieuw recept voor jullie. Namelijk deze heerlijke glutenvrije Provençaalse gehaktballen met haricots verts en champignons.
Inmiddels begin ik wel te wennen aan de coronacrisis en het thuis blijven, maar het blijft een uitdaging om een schema te volgen. Alles loopt door elkaar. Mijn werk, Sophie die haar aandacht natuurlijk nodig heeft en niet te vergeten haar schoolwerk, het huishouden en dan ook nog Sophie Glutenvrij. Als Sophie op school zou zijn, zou het niet eens zo’n probleem zijn om thuis te werken. Ik mis het kantoor en mijn collega’s wel, maar de files absoluut niet. En het scheelt natuurlijk ook nog eens in reistijd. Maar ook op mijn werk is het chaotisch door alle nieuwe regelingen omtrent de coronacrisis, dus zit ik vaak ‘s middags en soms zelfs ‘s avonds nog achter mijn laptop. Helaas blijft er daarom weinig tijd over voor Sophie Glutenvrij, dus vandaar dat het iets stiller is.
Maar goed, gelukkig heb ik deze zaterdag wel even de tijd om deze heerlijke Provencaalse gehaktballen met harticots verts, champignons en courgette te delen welke ik afgelopen week gemaakt heb. Heerlijk met krieltjes uit de oven, aardappelpuree of een knapperig stukje glutenvrij stokbrood waarmee je lekker kunt dippen in de saus.
Wil je dit zalige glutenvrije recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!
Provençaalse gehaktballen met haricots verts en champignons
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 1½ eetlepel Provençaalse kruiden
- 5 eetlepels glutenvrije bloem
- 3 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 3 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 2 sjalotjes
- 1 ui
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 glas rode Franse wijn 200 ml
- 350 gram haricots verts
- 1 courgette
- 250 gram champignons
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel tijm
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Snipper de sjalotjes en 1 bolletje knoflook zo fijn mogelijk.
- Meng het gehakt met de sjalotjes, knoflook, Provençaalse kruiden, het ei, paneermeel, peper en zout.
- Draai er balletjes van ongeveer 7 cm doorsnede.
- Zet de gehaktballen even in de koelkast om op te stijven.
- Haal de uiteinden van de haricots verts en snijd ze in stukjes van ongeveer 4 cm.
- Kook de haricots verts 5 minuten voor.
- Rol de gehaktballen door de bloem.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin.
- Snipper intussen de ui en snijd de overgebleven bolletjes knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de courgette in blokjes en de champignons in 4-en.
- Schep de gehaktballen uit de pan en zet even aan de kant.
- Fruit in de overgebleven olie de ui en knoflook.
- Voeg de champignons, haricots verts en courgette toe en bak even mee.
- Schenk de tomatenblokjes in de pan samen met de rode wijn.
- Voeg de laurierblaadjes toe samen met de tijm en rozemarijn.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Doe de gehaktballen terug in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat de Provençaalse gehaktballen verder gaar worden in de saus gedurende 15 minuten.
Notities
Hebben jullie onze Mexicaanse gehaktballetjes al een geprobeerd? Of de Zweedse gehaktballetjes?
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.