De lekkerste glutenvrije burritos met kip, paprika en lente-uitjes maak je gewoon heel makkelijk en snel zelf. Heerlijk als avondeten, maar ook een perfecte lunch.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Glutenvrij, Mexicaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 282kcal
Porties 8stuks
Ingrediënten
8glutenvrije tortilla'sold el paso
500gramkipfilet
1rode punt paprika
1gele paprika
4lente-uitjes
1rode ui
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1rode peper
2theelepelspaprikapoeder
1theelepelgemalen komijn
1theelepelgemalen koriander
¼theelepelcayennepeper
¼kropijsbergsla
crème fraîche
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in reepjes.
Bestrooi de reepjes kip met het paprikapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, cayennepeper, peper en zout en meng door elkaar.
Snijd de rode ui in 4-en en vervolgens in reepjes.
Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Vervolgens snijd je beide paprika's ook in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.
Snijd ook van de ijsbergsla reepjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper.
Voeg de kipreepjes toe en bak rondom aan.
Schep de rode ui, lente-uitjes en paprika's bij het geheel en roerbak even mee.
Verwarm intussen de tortilla's volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Smeer wat crème fraîche op elke tortilla en strooi er wat sla over heen.
Schep vervolgens de kipreepjes met paprika en lente-ui op de tortilla's en rol ze op tot een burrito.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie