Een super lekkere broccoli ovenschotel met prei, gehakt en spekjes. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar.
Eigenlijk is me dit nog niet gebeurd. Dat ik gewoon een recept vergeten ben uit te werken en te posten. Deze heerlijke broccoli ovenschotel met prei, gehakt en spekjes heb ik begin november al gemaakt voor mijn lieve gezinnetje en daarna ben ik hem gewoon vergeten. Nee!
Waarschijnlijk is het gekomen door alle drukte rondom Sophie’s verjaardag en daarna ook nog eens de feestdagen. Een hele leuke periode, maar ook een erg drukke periode. Zeker als je naast mama, vrouw en office manager ook nog eens foodie bent. Maar goed, beter laat dan nooit zal ik maar zeggen. Hier is dan alsnog deze heerlijke broccoli ovenschotel met prei, gehakt en spekjes welke ook nog eens makkelijk lactosevrij te maken is. Vervang de Paturain door lactosvrije roomkaas van bijvoorbeeld MinusL en voila, zowel glutenvrij als lactosevrij.
Wil je deze zalige ovenschotel met broccoli, prei en gehakt ook eens maken? Je vind ons uitgebreide recept hieronder!
Broccoli ovenschotel met prei, gehakt en spekjes
Ingrediënten
- 1 struik broccoli
- 1 prei
- 500 gram rundergehakt
- 600 gram aardappelschijfjes
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 ui
- 1 bakje Paturain knoflook en fijne kruiden 165 gram
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 2 theelepels gehaktkruiden
- geraspte kaas
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de prei in ringen.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in ruim water met wat zout 5 minuten voor. Voeg na 3 minuten ook de prei toe.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Doe de spekblokjes erbij en bak rondom bruin.
- Voeg het gehakt toe samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
- Schep nu de prei en broccoli bij het geheel en roerbak even mee.
- Voeg vervolgens de Paturain toe samen met wat peper en zout naar smaak.
- Schep het vlees en de groenten in een grote ovenschaal.
- Leg hier de aardappelschijfjes dakpansgewijs bovenop. Bestrooi licht met wat zout.
- Strooi nu een flinke laag geraspte kaas over de aardappelschijfjes.
- Zet de broccoli ovenschotel met prei, gehakt en spekjes in het midden van de oven gedurende zo'n 20 minuten.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met klaar in 45 minuten recepten of onze 30 minuten of minder gerechten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.
Superlekkere ovenschotel. Krijg altijd volop complimenten als ik deze maak voor gasten.