• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Klaar in 45 minuten, Pastagerechten, Vleesgerechten, Wereldgerechten  /  8 januari 2020

Gehaktballetjes pizzaiola

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Gehaktballetjes pizzaiola

Lekker, makkelijk en snel zijn deze heerlijke gehaktballetjes pizzaiola met glutenvrij pasta.

We zijn weer op dreef met het glutenvrij namaken van alle lekkere gerechten in pakjes en zakjes, maar die we helaas niet meer mogen omdat er gluten in zitten. Of gewoon omdat het erg leuk en lekker is om het zelf te maken zonder pakjes en zakjes.

Afgelopen week heb ik al de kipfilet Toscana gemaakt uit de trattoria serie. Daarna was het de beurt aan de kip jalfezi en dit keer is het de buurt aan de gehaktballetjes pizzaiola! Lekker met glutenvrije pasta erbij. In het eigenlijke gerecht van Knorr zitten pasta schepjes, maar ik heb in ons gerecht gewoon glutenvrije fusilli gebruikt van Grand ‘Italia. Net zo lekker.

Dit recept is wederom niet moeilijk om te maken en is ook nog eens vrij snel klaar. Slechts 40 minuten en het staat al op tafel. Heb je al trek gekregen en wil je deze gehaktballetjes pizzaiola ook eens maken? Je vind ons uitgebreide recept hieronder.



Gehaktballetjes pizzaiola
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Gehaktballetjes pizzaiola

Lekker, makkelijk en snel zijn deze heerlijke gehaktballetjes pizzaiola met glutenvrij pasta.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij, Melkvrij
Sleutelwoord gehaktballetjes, glutenvrij, glutenvrij recept, glutenvrije pasta, Italiaans, lactosevrij, makkelijke maaltijd, melkvrij, snel recept
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram glutenvrije pasta
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 3 roma tomaten
  • ...........................................................................................
  • De gehaktballetjes:
  • 500 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels glutenvrij paneermeel
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • peper en zout
  • ...........................................................................................
  • De saus:
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree 70 gram per blikje
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels glutenvrije sojasaus
  • 2 theelepels peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 3 theelepels oregano
  • zout en peper
  • olijfolie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar.
  • Draai er balletjes van ter grootte van een bitterbal.
  • Zet de balletjes even in de koelkast om op te stijven.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Snijd de courgette en tomaten in blokjes en de gele paprika in reepjes.
  • Zet intussen het water voor de pasta op met wat zout. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin.
  • Schep de tomaten, paprika en courgette in de wok en roerbak even mee.
  • Doe nu de tomatenpuree in de pan samen met de balsamico azijn, soja saus, oregano, tijm en peterselie en 50 ml water.
  • Breng verder op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de gehaktballetjes pizzaiola met de glutenvrije pasta.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer van deze heerlijke glutenvrije recepten maken zoals deze gehaktballetjes pizzaiola? Je vind ze allemaal terug op onze pagina met glutenvrije wereldgerechten.



De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • avondeten
  • courgette
  • gehaktballetjes
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • glutenvrije pasta
  • Italiaans
  • lactosevrij
  • melkvrij
  • paprika
  • tomaten
  • wat eten we vandaag?
  • wereldgerecht
  • zonder pakjes en zakjes

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Kip jalfrezi, lekker met basmatirijst
Broccoli ovenschotel met prei, gehakt en spekjes

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands