Lekker, makkelijk en snel zijn deze heerlijke gehaktballetjes pizzaiola met glutenvrij pasta.
We zijn weer op dreef met het glutenvrij namaken van alle lekkere gerechten in pakjes en zakjes, maar die we helaas niet meer mogen omdat er gluten in zitten. Of gewoon omdat het erg leuk en lekker is om het zelf te maken zonder pakjes en zakjes.
Afgelopen week heb ik al de kipfilet Toscana gemaakt uit de trattoria serie. Daarna was het de beurt aan de kip jalfezi en dit keer is het de buurt aan de gehaktballetjes pizzaiola! Lekker met glutenvrije pasta erbij. In het eigenlijke gerecht van Knorr zitten pasta schepjes, maar ik heb in ons gerecht gewoon glutenvrije fusilli gebruikt van Grand ‘Italia. Net zo lekker.
Dit recept is wederom niet moeilijk om te maken en is ook nog eens vrij snel klaar. Slechts 40 minuten en het staat al op tafel. Heb je al trek gekregen en wil je deze gehaktballetjes pizzaiola ook eens maken? Je vind ons uitgebreide recept hieronder.
Gehaktballetjes pizzaiola
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije pasta
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 3 roma tomaten
- ...........................................................................................
- De gehaktballetjes:
- 500 gram rundergehakt
- 3 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 snufje cayennepeper
- 1 theelepel gemalen koriander
- peper en zout
- ...........................................................................................
- De saus:
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 2 blikjes tomatenpuree 70 gram per blikje
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels glutenvrije sojasaus
- 2 theelepels peterselie
- 1 theelepel tijm
- 3 theelepels oregano
- zout en peper
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar.
- Draai er balletjes van ter grootte van een bitterbal.
- Zet de balletjes even in de koelkast om op te stijven.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de courgette en tomaten in blokjes en de gele paprika in reepjes.
- Zet intussen het water voor de pasta op met wat zout. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin.
- Schep de tomaten, paprika en courgette in de wok en roerbak even mee.
- Doe nu de tomatenpuree in de pan samen met de balsamico azijn, soja saus, oregano, tijm en peterselie en 50 ml water.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de gehaktballetjes pizzaiola met de glutenvrije pasta.
Opmerkingen
Wil je nog meer van deze heerlijke glutenvrije recepten maken zoals deze gehaktballetjes pizzaiola? Je vind ze allemaal terug op onze pagina met glutenvrije wereldgerechten.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?