Elke dag weer dezelfde vraag, wat eten we vandaag?
Deze vraag stel ik ook elke ochtend aan mijn gezin en elke dag krijg ik hetzelfde antwoord. Van Patrick hoor ik al bijna 12 jaar lang: “Weet ik niet, ik moet nog niet aan eten denken, ik heb nog geen koffie gehad.”
Van Sophie hoor ik dagelijks: “Iets van kip, spaghetti, pizza of pasta.” Daar kom ik dus niet heel veel verder mee. Ik snap ook niet waarom ik die vraag blijf stellen als ik het antwoord al weet. Zal wel een ‘Audrey systeem error’ zijn of zo.
Maar goed, mama Ootje mag weer wat verzinnen en dat moest in ieder geval iets met aardappels worden, want die hadden we al even niet op. Broccoli was ook wel een goed plan, want die moest vandaag toch echt gebruikt worden. Uiteindelijk heb ik deze heerlijke gluten- en lactosevrije aardappeltaart met broccoli en zalm op tafel getoverd voor mijn moppies.
Ik heb een lekkere, maar eenvoudige frisse salade erbij gegeven met ijsbergsla, komkommer en tomaat en smullen maar. De aardappeltaart met broccoli en zalm is door de zeer strenge Dobber jury helemaal goed gekeurd, dus bij deze gedoopt tot gezinsrecept met keurmerk kidsproof.
Deze gluten- en lactosevrije hartige taart is geweldig als hoofdgerecht, maar volgens mij staat hij ook perfect op de buffettafel. Mooie puntjes ervan snijden en je hebt echt een feestje op je bord. Je vind ons recept hieronder.
Aardappeltaart met broccoli en zalm
Ingrediënten
- 850 gram aardappels
- 400 gram zalm
- 1 struikje broccoli
- 4 lente-uitjes
- 1 rode punt paprika
- 6 eieren
- 200 gram lactosevrije crème fraîche
- geraspte jong belegen Goudse kaas
- 5 gram bieslook
- 5 gram bladpeterselie
- peper en zout
- boter of margarine
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Kook de aardappelblokjes met wat zout in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoliroosjes toe en gaar deze even mee.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Snipper intussen de ui, snijd de paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1,5 cm en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Hak de knoflook samen met de peterselie blaadjes fijn. Knip de bieslook in kleine stukjes.
- Klop in een grote kom de eieren los samen met de crème fraîche en wat peper en zout naar smaak. Voeg 2 flinke handen met geraspte kaas erbij en roer nog even goed door.
- Voeg de aardappels, broccoli, paprika, rode ui, zalm, knoflook, peterselie, bieslook en lente-uitjes toe en roer alles even goed door.
- Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in met wat boter of margarine. Voeg het aardappel, groenten en zalm mengsel toe en strijk even glad.
- Zet de springvorm in het midden van de oven en laat de aardappeltaart met broccoli en zalm gedurende 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar worden.
- De aardappeltaart is helemaal gaar als het eimengsel gestold is. Dit kun je makkelijk testen door met een breinaald in de taart te prikken.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
In onze recepten index vind je een overzicht van al onze gluten- en lactosevrije gerechten makkelijk op categorie en alfabet.
Volg je onze avonturen al op instagram. Hier vind je niet alleen foto’s van onze gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij