Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Aardappel gerechten, Hartige taart, Ovenschotels, Paasrecepten  /  15 februari 2019

Aardappeltaart met broccoli en zalm

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Aardappeltaart met broccoli en zalm

Elke dag weer dezelfde vraag, wat eten we vandaag?
Deze vraag stel ik ook elke ochtend aan mijn gezin en elke dag krijg ik hetzelfde antwoord. Van Patrick hoor ik al bijna 12 jaar lang: “Weet ik niet, ik moet nog niet aan eten denken, ik heb nog geen koffie gehad.”
Van Sophie hoor ik dagelijks: “Iets van kip, spaghetti, pizza of pasta.” Daar kom ik dus niet heel veel verder mee. Ik snap ook niet waarom ik die vraag blijf stellen als ik het antwoord al weet. Zal wel een ‘Audrey systeem error’ zijn of zo.

Maar goed, mama Ootje mag weer wat verzinnen en dat moest in ieder geval iets met aardappels worden, want die hadden we al even niet op. Broccoli was ook wel een goed plan, want die moest vandaag toch echt gebruikt worden. Uiteindelijk heb ik deze heerlijke gluten- en lactosevrije aardappeltaart met broccoli en zalm op tafel getoverd voor mijn moppies.

Ik heb een lekkere, maar eenvoudige frisse salade erbij gegeven met ijsbergsla, komkommer en tomaat en smullen maar. De aardappeltaart met broccoli en zalm is door de zeer strenge Dobber jury helemaal goed gekeurd, dus bij deze gedoopt tot gezinsrecept met keurmerk kidsproof.

Deze gluten- en lactosevrije hartige taart is geweldig als hoofdgerecht, maar volgens mij staat hij ook perfect op de buffettafel. Mooie puntjes ervan snijden en je hebt echt een feestje op je bord. Je vind ons recept hieronder.



 

Aardappeltaart met broccoli en zalm
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Aardappeltaart met broccoli en zalm

Deze heerlijke gluten- en lactosevrije aardappeltaart met broccoli en zalm is een perfect hoofdgerecht, maar is ook een geweldig buffetgerecht.
Gang buffetgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 8 punten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 850 gram aardappels
  • 400 gram zalm
  • 1 struikje broccoli
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rode punt paprika
  • 6 eieren
  • 200 gram lactosevrije crème fraîche
  • geraspte jong belegen Goudse kaas
  • 5 gram bieslook
  • 5 gram bladpeterselie
  • peper en zout
  • boter of margarine

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de aardappelblokjes met wat zout in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoliroosjes toe en gaar deze even mee.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Snipper intussen de ui, snijd de paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes. 
  • Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1,5 cm en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
  • Hak de knoflook samen met de peterselie blaadjes fijn. Knip de bieslook in kleine stukjes.
  • Klop in een grote kom de eieren los samen met de crème fraîche en wat peper en zout naar smaak. Voeg 2 flinke handen met geraspte kaas erbij en roer nog even goed door.
  • Voeg de aardappels, broccoli, paprika, rode ui, zalm, knoflook, peterselie, bieslook en lente-uitjes toe en roer alles even goed door.
  • Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in met wat boter of margarine. Voeg het aardappel, groenten en zalm mengsel toe en strijk even glad.
  • Zet de springvorm in het midden van de oven en laat de aardappeltaart met broccoli en zalm gedurende 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar worden.
  • De aardappeltaart is helemaal gaar als het eimengsel gestold is. Dit kun je makkelijk testen door met een breinaald in de taart te prikken.

Notities

Serveer de aardappeltaart met broccoli en zalm met een frisse salade.
 
Veel kook plezier en eet smakelijk!
 
 
 
Liefs Audrey

In onze recepten index vind je een overzicht van al onze gluten- en lactosevrije gerechten makkelijk op categorie en alfabet.



Volg je onze avonturen al op instagram. Hier vind je niet alleen foto’s van onze gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • aardappeltaart
  • allergie
  • broccoli
  • buffetgerecht
  • coeliakie
  • dieet
  • foodblog
  • foodie
  • gezinsrecept
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • hartige taart
  • koken voor kinderen
  • lactosevrij
  • ovenschotel
  • quiche
  • voedsel intolerantie
  • wat eten we vandaag?
  • zalm

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Ajam opor, Indonesische kip in kruidige kokossaus
Gado gado, Indonesiche groenteschotel met pindasaus

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 25 t/m 31 januari

glutenvrij weekmenu 2021-4

Onze nieuwste recepten

  • pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaasPasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen