Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Kipgerechten, Oosterse gerechten, Wokgerechten  /  14 februari 2019

Ajam opor, Indonesische kip in kruidige kokossaus

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Ajam opor, Indonesische kip in kruidige kokossaus

Wat is de Indonesische keuken toch heerlijk, maar ook enorm uitgebreid. Er zijn nog zo ontzettend veel heerlijke gluten- en lactosevrije Indonesische recepten welke ik wil maken en met jullie wil delen. Deze ajam opor heb ik afgelopen weekend voor mijn moppies gemaakt die dol zijn op een lekker stukje kip. En dat was een groot succes. Dit Indonesische kipgerecht in kruidige kokossaus is me dan toch lekker geworden. Super lekker met witte rijst en bijvoorbeeld sajoer boontjes.

Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar dat is vaak zo met Indonesische gerechten. Geduld komt de smaak zeker ten goede. Hoewel, deze ajam opor voor Indische begrippen nog redelijk snel klaar is. Nog geen 1,5 uur 😉

De volgende dag was er nog een klein beetje ajam opor over. Deze heb ik heerlijk opgegeten als lunch. En ik kan je vertellen, op de dag zelf was het al mega lekker, maar dan andere dag zelfs nog veel lekkerder. Dus heb je een keer wat minder tijd, lekker van te voren maken en de andere dag opwarmen.

Heb je ook al trek gekregen? Je vind ons ajam opor recept hieronder.


ajam opor
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Ajam opor

Een heerlijk Indonesisch kipgerecht in een zalige kruidige kokossaus. Heerlijk met witte rijst en sajoer  boontjes.
Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 stengel sereh citroengras
  • 2 salam blaadjes Indische laurier
  • 2 djeroek poeroet blaadjes limoenblaadjes
  • 100 gram santen
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 grote ui
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 2 cm laos galangal wortel
  • 4 cm koenjit kurkuma of 2 theelepels
  • 4 kemirinoten
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 theelepel gula djawa palmsuiker
  • peper en zout
  • olie

Instructies

  • Doe de ui, knoflook, laos, gember, kurkuma, kemirinoten en gemalen komijn in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en maal het tot een kruidenpasta (boemboe)
  • Verhit een scheutje olie in een braadpan en voeg hier de boemboe aan toe. Fruit de boemboe zo'n 5 minuten zodat de aroma's goed vrij komen.
  • Voeg nu de kippenbouten toe en bak rondom even aan.
  • Schenk 500 ml water bij de kippenbouten samen met het kippenbouillonblokje, de palmsuiker en de santen.
  • Voeg nu ook de salam blaadjes en limoenblaadjes toe samen met de stengel sereh. Deze kneus ik altijd door er een knoop in te leggen.
  • Laat de kip gedurende zo'n 45 minuten zachtjes door stoven. met de deksel op de pan. Draai regelmatig de kip om zodat hij geleidelijk gaar wordt.
  • Haal na 45 minuten de kippenbouten uit de pan en pluk het vlees in grote stukken van de botten.
  • Doe de kip terug in de pan en laat de ajam opor verder indikken zonder deksel op de pan. Let op dat de saus niet te hard kookt, want dan gaat hij schiften.
  • Serveer de ajam opor met witte rijst en bijvoorbeeld sajoer boontjes.

Notities

Je kunt eventueel de laatste 15 minuten 4 hardgekookte eieren aan de ajam opor toevoegen. Echt super lekker! Sophie is er in ieder geval dol op.
 
Veel kookplezier!
 
Salam makan! Eet smakelijk!
 
Liefs Audrey

Op onze website vind je nog veel meer gluten- en lactosevrije Indonesische recepten. We hebben ze allemaal voor je verzameld op onze pagina met Oosterse recepten.



Volgen jullie onze avonturen ook al op instagram?

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • coeliakie
  • foodblog
  • gezinsrecept
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • Glutenvrij genieten
  • glutenvrij recept
  • Indisch
  • Indonesisch recept
  • kinderrecept
  • kip
  • koken voor kinderen
  • lactosevrij
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat
Aardappeltaart met broccoli en zalm

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen