Deze zoetzure kip met paprika, taugé en peultjes is een heerlijke gluten- en lactosevrije variatie op de welbekende potten chicken tonight. Voorheen gebruikte ik deze potten ook weleens, want zeg nu zelf? Het is makkelijk, snel en ook nog prima te eten. Vaak voegde ik al wel wat extra groenten toe om het een beetje gezonder en smaakvoller te maken.
Maar weet je dat het eigenlijk super makkelijk is om je eigen home made chicken tonight te maken. Deze veel gezondere zoetzure kip met paprika, taugé en peultjes staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Daarom een perfect gerecht voor de doordeweekse drukke dagen. Wat witte rijst erbij en klaar ben je.
In dit recept heb ik als groenten paprika, peultjes, taugé, winterpeen en bosuitjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf lekker ‘los’ gaan met groenten naar je eigen smaak. Ook handig om van de restjes groenten in je koelkast af te komen. Wil je voor de home made hawaï versie gaan?! Dat kan natuurlijk ook. Voeg dan gewoon wat ananasblokjes toe en hopla, klaar! Easy peasy toch?!
Je vind ons recept hieronder.
Zoetzure kip met paprika, taugé en peultjes
Ingrediënten
- 750 gram kipfilet
- 150 gram peultjes
- 200 gram taugé
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 gele paprika
- 1,5 winterpeen
- 4 bosuitjes
- 1 rode peper
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 ui
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 blikjes tomatenpuree
- 3 eetlepels gembersiroop
- 3 eetlepels rijstazijn
- 100 ml water
- 1 groentenbouillonlblokje
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
- Snijd de paprika en de winterpeen ook in blokjes, de bosuitjes in ringetjes en de peultjes doormidden.
- Snipper de rode peper, ui en knoflook in de hakmolen van de staafmixer.
- Was de taugé en laat even uitlekken.
- Verhit een scheutje olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Schep nu de kipfiletblokjes in de wok en bak rondom even aan.
- Doe nu alle groenten in de wok, behalve de taugé, en roerbak zo'n 3 minuutjes mee.
- Schenk nu de tomatenblokjes, de gembersiroop en rijstazijn bij het geheel. Voeg ook de tomatenpuree, het water en het groentebouillonblokje toe.
- Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout en laat nog een aantal minuutjes zachtjes doorkoken totdat de groenten beetgaar zijn.
- Voeg vlak voor het opdienen de taugé pas toe zodat deze lekker knapperig blijft.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer genieten van onze heerlijke gluten- en lactosevrije recepten, maar heb je doordeweeks wat minder tijd om te koken? Kijk dan eens op onze 30 minuten of minder recepten pagina. Er staat vast wel iets lekkers voor jou en je gezin bij.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij al op Instagram? Hier vind je niet alleen onze gluten- en lactosevrije recepten, maar ook een kijkje achter de schermen.